Moj profil

Juha od šparoga

20 minuta
37

Tema na varijaciju juhe od karfiola…
U ovom receptu apsolutno svaki dio šparoge je iskoristiv :)))

Tema na varijaciju juhe od karfiola…
U ovom receptu apsolutno svaki dio šparoge je iskoristiv :)))

Sastojci

za
cvjetovi šparoga
oko 1 lit vode u kojoj su se kuhale šparoge
2-3 žlice grisa
1 kocka za juhu po vlastitom izboru

Priprema

1.

Šparoge očistite i cvjetove stavljate u posebnu zdjelicu. Stabljiku lomite do dijela gdje šparoga puca i stavite u drugu zdjelicu. Ostatak šparoga ne bacajte (onaj ne lomljivi dio) već sačuvajte jer i to koristimo (za juhu). Šparoge kuhajte u kipućoj oko 3-4 min i zadnju min dodajte cvjetove šparoga. Izvadite ih rupičastom šefljom i odmah stavite u hladnu vodu. Vodu u kojoj su se kuhale šparoge sačuvajte.Šparoge radite po želji-fritaju ,na salatu … U drugi lonac stavite u kipuću vodu(koju ste malo posolili i pošećerili) i one šparoge iz 3. zdjelice i kuhajte oko 10-ak min. Stabljike bacite a vodu isto sačuvajte.

2.

Na 3 žlice maslinovog ulja stavite 2 žlice grisa i malo promiješajte. Ulijte vodu od šparoga (onoliko koliko želite juhe) , dodajte kocku za juhu , posolite popaprite i ostavite da kuha oko 10-ak min. Nakon toga dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još par min

3.

Juhu servirajte i u svaki tanjur dodajte još po par kuhanih cvjetova od šparoga.

Posluživanje

Ukoliko vam je ostalo vode od šparoga , ne bacajte već kad se ohladi zamrznite u frizeru (obično je to onaj 2. lonac u kojem su se kuhale šparoge iz 3.zdjele) tako da imate za drugi put. Tako je nastala i ova juha sa slike pa sam je ukrasila kukama ili bljuštem koji se odlično uklopio :)))

  • Šparoge(2)
  • Esparragos(1)

2

Jako fino

Pravim nesto slicno i veoma je volimo.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)