Moj profil

Juha od topljenog sira

45 minuta
23
Juha od topljenog sira

Recept je iz jedne stare kuharske knjige  od upotrebe već malo potrgane. Svekrvina je na njemačkom, moja na slovenskom. Juhica je fina, lagana, šarena ... 

Recept je iz jedne stare kuharske knjige  od upotrebe već malo potrgane. Svekrvina je na njemačkom, moja na slovenskom. Juhica je fina, lagana, šarena ... 

Sastojci

za
2l pileće juhe (od ostataka prsa i povrća za juhu), a može i iz kocke
8 do 10 trokutića topljenog sira
10 dag smrznutog graška (ili konzerva kuhanog)
1 jušna žlica sjeckanog peršina ili vlasca

Priprema

1.

Od ostataka pilećih prsa ili nekih drugih dijelova piletine skuhamo juhu, s dodatkom mrkvice, korijena peršuna, celera, lovora, papra i manje kapule. Juhu procijedimo, mrkvu narežemo na kocke.

A možemo juhu spremiti iz kocke.

2.

Ako upotrebimo smrznuti grašak, onda ga stavimo u procijeđenu juhu i kuhamo na tihoj vatri. Nakon 10 minuta dodamo topljeni sir - na 2 litre tekućine dodala sam osam trokutića (može i koji više ili manje - najbolje probati i odlučiti prema vlastitom ukusu). Pjenjačom razmiješati sir da juha postane kremasta. Neka se malo kuha na laganoj vatri.

Ako upotrebim već kuhan grašak ili grašak iz konzerve, sada ga dodamo u juhu.

3.

Mljevenom mesu dodamo sol i papar te malo sjeckanog peršuna (može i origano). Oblikujemo male kuglice i stavljamo jih u juhu. Kada kuglice isplivaju na vrh, dodamo i na kocke narezanu mrkvu i još malo kuhamo. 

4.

Potresemo sjeckanim peršinom ili vlascem i poslužimo. 

  • Brankai-probala(1)
  • Mirali-za-isprobati(1)
  • Anka-1955-isprobala(1)
  • Gluten-free(1)
  • Bez-glutena(1)
  • Juhe ............(1)
  • Vidi-zdenka(1)

10

odlično!

temeljac je kuhan sa domaćom piletinom, pa je i sama juha bila masnija, ali stavila sam 10 trokutića sira da nadoknadim što sam zaboravila mesne okruglice 🙂 ..

Joj, Ančice, koja fotkica 🤗... tvoja juhica bogata, a moja siromašna ... 😵

Ovako je ispalo drugima