Moj profil

Kašica

32
Kašica

Razgovaram s mamama i često se žale da im bebe neće kašice koje se one trude kuhati. One mame koje nemaju tih problema ne moraju ovo čitati. Ja ću napisati trikove kojima su se moje curice naučile na sve okuse i sve jedu bez problema.

Razgovaram s mamama i često se žale da im bebe neće kašice koje se one trude kuhati. One mame koje nemaju tih problema ne moraju ovo čitati. Ja ću napisati trikove kojima su se moje curice naučile na sve okuse i sve jedu bez problema.

Sastojci

kašica za simultano hranjenje
štapni mikser
lončić s kravicama
2 žličice – šarene

Priprema

1.

Mi smo počeli s povrćem. Pedijatrica nam je rekla da je EU preporuka početi sa žitaricama, a kod nas mame najčešće počinju s voćem, no može se početi i s povrćem. Zaključile smo da su moje bebe velike i da im ne trebaju kalorične kašice od žitarica. Ja sam odlučila u dogovoru s njom početi (s 5, 5 mjeseci) s mrkvicom. Mrkvica je slatka ko i voće, a opet malo manje. A pročitala sam da kad se beba nauči na povrće lako ubacit voće kao novi obrok. Uzela sam gotovu kašicu od mrkvice.

2.

Slijedeće sam počela kuhati tikvicu. Starija curica mi nije odmah prihvatila novi okus i onda sam se hippovom mrkvicom služila kao “kečapom”. Po svakom “novom okusu” polila bih malo mrkvice po kašici ili bi na vrh žlice stavila mrkvicu i tako bi ju zavarala da pojede ono što sam zaista skuhala.
Nakon par dana odbacili bi mrkvicu i normalno pojeli tikvicu, brokulu, pastrnjak ili što sam taj tjedan htjela uvesti u prehranu.

3.

Ako beba baš i ne voli mrkvu ko moje curice, možete probati s jabukom koja se slaže sa većinom povrća.

4.

Naime, ako slučajno nemam dovoljno povrća ubacim jabuku u kašicu s povrćem koje imam i to se slasno pojede.

5.

Ako mi se učini da bi nešto baš trebalo zasladiti, malo kiselija jabuka ili nešto slično ubacim žličicu rižinog slada.

6.

Od žitarica koje stavljam u kašice najčešće stavljam rižine i zobene pahuljice (najbrže se skuhaju). Vole jako i integralnu rižu i žgance.

7.

Kad kuham najčešće kombiniram da u jednom loncu skuham i za bebu i juhicu za nas.

8.

Premda su im ukusne moje krem juhice odrasli ukučani ponekad zahtijevaju da se skuha i čista bistra juha. No, beba stalno otvara usta dok papa, a trikove s mrkvicom i rižinim sladom je odavno prerasla.

Posluživanje

Uvijek kad hranim bebu priredim još jednu žličicu jer njena starija seka dovuče svoju malu stolicu do nas i viče AM! A već je i beba počela vikati AM AM MAMA! Tako samo ipak najsretnije, kad nam djeca jedu…

  • Bebe(2)
  • Beba(2)
  • Kasice-za-bebe(1)
  • Sve-5(1)
  • Pastrnjak(1)
  • Bebeshka-hrana(1)
  • Baby-kasice(1)
  • JABUKA(1)
  • Tikvica(1)

10

da to je bilo zakon, zamisli moje sad idu u školu!

Prvi jeo sve bez problema, drugi nije baš oduševljen povrćem. Tako da i ja sad pokušavam sa "ketchupom". Oduševljena sam kako si to opisala. :) 

I ja sam počela s jabukom i mrkvom, to voli i dodajem u svaku kombinaciju.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)