Moj profil

Kašica od grisa i višanja 7+

10 minuta
16
Kašica od grisa i višanja 7+

Nova kombinacija!

Nova kombinacija!

Sastojci

za
1-2 žlice grisa
nekoliko višanja

Priprema

1.

Skuhati gris kako inače kuhate (voda, voda / mlijeko ili samo mlijeko).

Ispasirati svježe višnje, dodati gris, sjediniti i gotovo!

Brzo i fino! :)

Posluživanje

Uvela sam kravlje mlijeko u prehranu (kupovno) i ja mom djetetu kuham gris  od pola mlijeka i pola vode,ne mislim da sam na taj način oštetila svoje dijete a vi naravno kuhajte onako kako inače radite!

  • Kasica-visnje(1)
  • Kasica(1)
  • Bebe(1)
  • Bebi-kuvar(1)
  • Bebinja(1)

9

i ja sam se dosta povodila tim časopisom "Bebe" dok mu mi djeca bili bebači - a gle, ma neće im ništa biti od jetrice, to je sigurno, ajde, šta su nama svašta mame prije 30ak godina davale, pa smo živi i zdravi...hehehehe

cure uopće se ne ljutim na vaše komentare, baš naprotiv, drago mi je da komuniciramo i razmjenjujemo iskustva.

Evo ja ću ovdje navesti gdje sam pročitala to za jetricu pa ako uredništvo smatra da to nije u redu neka makne. Savjete o dohrani djece sam čitala u časopisu "Bebe" iz ožujka ove godine gdje je bio članak "70 savjeta za dohranu djeteta" koji je napisala dr.sc. Darija Vranešić Bender nutricionistkinja iz Vitaminoteke Zagreb. Navodi da se punomasno kravlje mlijeko može dodavati u obroke u odbi od 7 ili 8 mjeseca života a pileća, teleća ili janjeća jetrica isto tako od 7 ili 8 mjeseca života nadalje.

Voljela bih kada bi se javio dr. I. Kulier i odgovorio na ove naše nedoumice, već sam mu poslala par pitanja u inbox ali mi se nije javio.

Super kombinacija, nikad mi nije pala na pamet, a imala sam i domaćih višanja. Za jetricu - i ja sam to izbjegavala, dala sam im svega nekoliko puta jer je naša pedijatrica baš to preporučila, ali slažem se s minellom, ja imam averziju jer je to organ koji čisti organizam, a inače, ja sam isto svojoj djeci svaki dan kuhala domaće kašice s mesom ili ribom, naravno, samo mali komadić mesa ili ribe, ili slanine (isto po preporuci pedijatrice! - sin je bio premršav, jako je imao slab apetit kao beba, pa sam uz meso njemu morala staviti i slaninu, hehehehehe!). Meni je bilo rečeno da djetetu treba meso svaki dan - ali te se preporuke za prehranu beba mijenjaju iz godine u godinu, znam da je sve bilo drugačije samo u par godina razlike između moje dvoje djece! Kravlje mlijeko sam isto kao i ti počela uvoditi prvo kroz kašice tako pola-pola sa 9 mjeseci, i sve je bilo OK, i pedijatrica se s time složila. U svakom slučaju, svaka čast za kuhanje domaćih kašica bebi, i za recepte, sigurna sam da mnogim ženama olakšaju osmisliti obroke za svoje bebe! Ja sam svoje isto pisala u jednu bilježnicu, koja sada kruži kod legica, kako je koja rodila, tako je dobila recepte na korištenje, ali nikad se nisam sjetila da bi i ovdje to nekome dobro došlo!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)