Moj profil

Kat kolač

30
Kat kolač

Danas po prvi put isproban.

Danas po prvi put isproban.

Sastojci

BISKVIT
18 žl brašna
18 žl šećera
10 žl mlijeka
8 žl ulja
1 žl kakaoa
FILA I

Priprema

1.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istući sa 9 žl šećera. Žumanjke istući sa 9 žl šećera. Žumanjke umiješati u istučene bjelanjke sa drvenom kuhačom. Na isti način (dakle ne mikserom) umiješati brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo. Smjesu podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati 1 žl kakaoa. Oba biskvita ispeći zasebno u velikom protvanu koji se dobije sa pećnicom. Kada se biskviti ohlade svaki prerezati na pola po širini tako da dobijemo 4 manje pravokutne kore.

2.

Fila I: Orahe preliti sa vrelim mlijekom. Dodati preostale sastojke i dobro izmiješati.

3.

Fila II: 1 dcl mlijeka promiješati sa pudingom. Preostalo mlijeko zavriti i zakuhati puding. Omekšali maslac izraditi sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi umiksati izrađeni maslac. 

4.

Kada se biskviti ohlade svaki prerezati na pola po širini tako da dobijemo 4 kore. Slagati na slijedeći način: tamni biskvit, namazati tankim slojem marmelade, zatim tanki sloj file II, na to svijetli biskvit, tanki sloj marmelade, fila II, tamni biskvit, tanki sloj marmelade, tanki sloj file, svijetli biskvit, premazati cijeli kolač sa preostalom kremom. 

5.

Ako želite, šečer u biskvitu možete smanjiti na 14 žl da ne bude tako slatko. Isto tako možete smanjiti šećer u fili II na 100-150 g. Šećer u fili I također možete prilagoditi svom ukusu.

Posluživanje

Ohladiti u frižideru, prije posluživanja posipati sa malo kakaoa. 

2

Tnx 😉

Odlican kolac...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)