Moj profil

Kobasica (čurka)

240 minuta
10

...ili krvavica, ali bez krvi, koja se pokazala pripremljena na ovaj način jako dobro prihvatljiva i za djecu koja baš i ne vole crnu boju kobasica koju daje krv.  

...ili krvavica, ali bez krvi, koja se pokazala pripremljena na ovaj način jako dobro prihvatljiva i za djecu koja baš i ne vole crnu boju kobasica koju daje krv.  

Sastojci

za
2 svinjske glave
2 jezika
2 svinjske iznutrice
1 koža od cijele svinje
2kg mrkve
1,5 kg paškanata i peršina
1kg kuhane riže ili (ječmena kaša kuhati 45min)
ZAČINI
2,2 % soli
0,35% ljute crvene mljevene paprike
0,5% slatke mljevene crvene paprike

Priprema

1.

U kotlu, u 40 l kipuće vode dodaj glave i pluća, i kuhaj oko 1h i 30min. Dodaj sve ostalo, osim začina: mljevene paprike, soli i bibera. Kuhano je kada se meso odvaja od kosti glave. Izvadi sve iz kotla, odvoji i očisti od kostiju. Obarine procijedi kroz sitno sito i vrati u kotao, ali ne stavljaj na vatru dok kobasice ne budu spremne za opkuhavanje. Sve meso i povrće samelji na rešetku broj tri, dodaj 4l. obarina bez masnoća, kuhanu rižu, začine. Dobro promiješaj i puni u tanka svinjska crijeva. Veži u parove sa samim crijevom ili troparove kao na slici. Vrati kotao sa obarinama na vatru i opkuhaj kobasice oko 15 min. Pazeći pri opkuhavanju da obarine budu skroz na granici kuhanja (80 C), ali da ne prokuhaju, jer će popucati kobasice. Kad kobasice isplivaju, vadi ih van sa drškom kuhaće na hlađenje. :)

2.

Ove kobasice mogu se staviti i na 2-3 dima i onda se spremati ili koristiti. Isto tako, mogu se puniti i u debela svinjska crijeva i dimiti 4-5 puta i onda se spremati u led ili koristiti svježe nakon dimljenja. :)

Posluživanje

Kobasicu propeci na krumpirima u rerni dok krumpiri ne budu gotovi.

  • Suhomesnato(1)
  • Krvavice(1)
  • KOBASICE(1)
  • Domasno(1)

2

kako lepo izgleda,mmmmmm...

Pocele svinokolje, odlicno, bas bih mogla da probam, boja fenomenalna, poz........🙂