Moj profil

Kolačići sa hostijom

20 minuta
79

Dok je baka Draga bila živa, ona ih je radila ….. sada ih radim JA !!!

Dok je baka Draga bila živa, ona ih je radila ….. sada ih radim JA !!!

Sastojci

Smjesa
1 pakovanje hostija (oblatnica)
cijeli lješnjaci za ukrašavanje

Priprema

1.

Umutiti bjelanjke, dodati štaub šećer, zatim žlicom umiješati mljevene lješnjake i bademe. Hostije posložiti u protvanj (ja sam ispod stavila papir za pečenje), od smjese raditi male kuglice, stavljati ih na hostije, malo pritisnuti i na to staviti lješnjak.
Peći (sušiti) na 160°C oko 15-tak minuta (ili koju minutu više).

2.

Jednostavni i brzi za napraviti ….

Posluživanje

Naziv sam sama smislila jer u bakinoj knjizi nema imena za taj kolač. Naziv nije nešto specijalno, ali to mi je prvo palo na pamet. :-)))

  • Božić(3)
  • KOLAČIĆI(3)
  • Keksići(3)
  • Bjelanjak(2)
  • Sitni kolači(2)
  • Stari recepti(1)
  • Hostije(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Njamicc(1)

34

U receptu piše da je potrebno jedno pakovanje hostija. Koliko je to? Ja imam pakovanje od 100 komada. Znači li to ću od navedenih sastojaka dobiti oko 100 kolačića? Ja ne mogu čitati tvoje misli, tj. koje si ti pakovanje imala. Nigdje u receptu ne piše koliko se otprilike komada dobije. Što me vodi do sljedećeg pitanja, što znači „od smjese raditi male kuglice“??? Koliko male??? Nisam nikad radila takav kolač, pojma nemam koliko to treba biti malo ili veliko, a pogotovo mi to nije jasno jer nigdje ne piše koliko kolača trebam dobiti, oko 90??? A ono što mi je najveći misterij je: kako napraviti te „male kuglice“???????????????????????? Čime???? U receptu ne piše baš ništa. Ja sam to počela raditi rukama. Ta smjesa je gnjecava, to se lijepi. Ok, nije to ni loše: svako malo perem ruke, i sigurno je barem 1/3 smjese završila u odvodu pa se nisam morala dugo zajebavati s izradom kolača. U jednom trenutku sam došla na ideju da probam pomoću slastičarske vrećice istiskivati hrpe na hostije. Izrezala sam dolje otvor nešto veći od 1 cm, ali meni je vrećica pukla prilikom tiskanja smjese na drugu hostiju, pa sam odustala od te briljantne ideje.

Znam da će ovo sad zvučati nenormalno, ali baš bi bilo zgodno da oni koji imaju potrebu pisati recepte po coolinariki, počnu pisati detaljne i točne recepte.

moze li umjesto hostije ici oblatna izrezana okruglim kalupom,mislim da joj nebi smetala temperatura u pecnici...sta kazete

štaub šećer je šećer u prahu ....

Ovako je ispalo drugima