Moj profil

Kombinirani jogurt

108

Većina Vas zna kako se pravi jogurt. Na coolinariki ima više recepata koji su u svojoj suštini isti. Za one koji neznaju navesti ću pripremu. No jeste li se ikad poigrali sa vrstama jogurta koji koristite kao početnu kulturu?

Većina Vas zna kako se pravi jogurt. Na coolinariki ima više recepata koji su u svojoj suštini isti. Za one koji neznaju navesti ću pripremu. No jeste li se ikad poigrali sa vrstama jogurta koji koristite kao početnu kulturu?

Sastojci

1 L svježeg mlijeka
2 - 3 mž različitih jogurta

Priprema

Koliko se god vi prali i dezinficirali vašu okolinu na jednu stanicu vašeg organizma dolazi 1000 bakterija koje žive na i u vama. Zabrinuli ste se? Vrlo je mali broj bakterija štetan za vaš organizam, koliko će vam pojedina takva bakterija naškoditi ovisi o jačini vašeg imunosustava. Pametno odaberite nekolicinu tih slijepih putnika i vaš će imunosustav ostati jak.
1.

Tablica probiotičkih kultura za kombiniranje

2.

Ako imate domaće svježe mlijeko zakuhajte ga i ostavite da se ohladi do temperature pri kojoj možete držati prst 5 sekundi u njemu bez da vas opeče.

3.

Imate li kupovno svježe mlijeko, nije ga potrebno predhodno zakuhati, jer je pasterizirano, već ga samo zagrijte do navedene temperature.

4.

Dok se mlijeko zagrijava, u posudu sa poklopcem koja može prihvatiti ca. 1 L kroz gustu cijediljku procjedite jogurt. Ja miješam jednu žličicu Acidofila (Lactobacillus acidophyllus) sa dvije žličice Sensije (Bifidobacterium animalis) ta mi kombinacija najviše odgovara po svom nježnom okusu i gustoći jogurta. Pripazite da jogurt bude sobne temperature, da nam se bakterije ne šokiraju kada ulijemo toplo mlijeko.

5.

Ulijte toplo mlijeko preko jogurta, promješajte žlicom i zaklopite posudu.

6.

Posudu omojtate šalom ili dekicom i ostavite ju da stoji na toplom mjestu najmanje 7 sati ili preko noći.

7.

Nastali jogurt držite u hladnjaku.

Posluživanje

Jogurt ide uz slatka i slana jela. Prepustite se mašti!

  • Jogurt(9)
  • Homemade(1)
  • Sir-xxx(1)
  • Probiotik-kulture(1)
  • Milk-is(1)
  • Domaci-jogurt(1)
  • Home made(1)
  • Yoghurt-is(1)
  • Jogurt-izrada(1)

17

Drago mi je da ti je uspio po tvom guštu, makar i zdrugog pokušaja! Ja se nadam da su ti neki od savjeta u receptu bili od koristi!

Puno hvala na povjerenju! 🤗

probala sam i bila vrlo zadovoljna, uopće nije bio kisel pa mi je malo nedostajalo, a drgu puta je ispao malko kiselkast, pohvalno 

Silence poznat mi je jogurt koji koristiš ali neznam točno koja je kultura u njemu. Za obične jogurte nije ispisano. Ove vrste jogurta na kojima je su patentirane bakterije, pa se proizvođači prvave važni s njima 😉 Uglavnom što više različitih vrsta uneseš u organizam to bolje, jer ti je želužana mikroflora bogatija!🙂

Maco ima već da sam objavila ovaj recept, zapravo premišljala sam se da napišem članak, ali sam tada bila tek nova na coolci pa nisam točno znala kako to sve funkcionira. Bit će mi drago ako probaš! 😘

👋

Ovako je ispalo drugima