Moj profil

Kruh s maslinama

120 minuta
14
Kruh s maslinama

Ovaj kruh je neusporedivo bolji od onoga iz pekarne,ali treba dosta truda i vremena no sada po ljeti se svakako isplati. :)

Ovaj kruh je neusporedivo bolji od onoga iz pekarne,ali treba dosta truda i vremena no sada po ljeti se svakako isplati. :)

Sastojci

za
100 g oštrog bijelog brašna
3 jušne žlice ulja
150 g maslina crnih i zelenih

Priprema

1.

Kvasac razmrvite u malo mlijeka s malo šečera i neka se malo digne.

2.

U posudu stavite brašno, razmočeni kvasac, sol  i miješajte te dolijevajte vodu dok ne dobijete kompaktnu ali ljepljivu masu.

3.

U posudu stavite brašno, razmočeni kvasac, sol,masline i vino pa miješajte te dolijevajte vodu dok ne dobijete kompaktnu ali ljepljivu masu.Treba dosta vremena ali se isplati.

4.

Od tijesta oblikujte kuglu i u namaščenu posudu stavite tijesto da se diže, s time da ga cijelog po površini malo namastite te na vrhu zarežete u križ. Ostavite da se diže na toplome oko 1 sat ili više.

5.

Tijesto opet prebacite na pobrašnjenu podlogu i mijesite ga oko 3 – 5 minuta ravnomjerno ali energično. Opet oblikujte kuglu kao ranije i stavite da se i drugi put diže.

6.

Zagrijte pečnicu na 200 stupnjeva celzijusa.U namaščeni kalup za pečenje stavite tijesto, oblikujte štrucu, zarežite na gornjem dijelu nekoliko puta i neka se diže dok se pečnica nije zagrijala.

7.

Neposredno pred stavljanje kalupa u pečnicu dobro pošpricajte kruh hladnom vodom te pecite na toj temperaturi dok se korica nije blago zarumenila (oko 40 minuta, ovisno o pečnici). Isprobajte nožem da li je kruh pečen tako da ga gurnete kroz štrucu i ukoliko je oštrica suha kruh je pečen.

  • Leb(1)

2

Zaboravila sam staviti evo sada sam ispravila recept hvala 🤢

U pripremi ne vidim masline i vino..gdje s njima?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)