Moj profil

Krumpir salata

13
Krumpir salata

donosim vam recept u kojem ćete uživati vi i vaša familija i prepričavati to još godinama. Riječ je o laganoj krumpir salati koja će zasigurno osiromašiti vaš jelovnik.

donosim vam recept u kojem ćete uživati vi i vaša familija i prepričavati to još godinama. Riječ je o laganoj krumpir salati koja će zasigurno osiromašiti vaš jelovnik.

Sastojci

za
x xxx

Priprema

1.

Prije same pripreme ove salate, potrebno je da vam glavni kuhar zaveže maramu oko očiju, zavrti vas nekoliko puta dok ne počnete gubiti (re)balans i onda vam naglo skine taj povez i uz povik “Odoh ja sad!” – odjuri iz kuhinje i ostavi vas, onak malo opijene od vrtnje i vlasti, pred potrebitim namirnicama koje vam lelujaju ispred očiju.

2.

Pijanim rukama posegnuti ćete za potrebnim namirnicama za otprilike 4 500 000 osoba:

3.

-oko 40 000 000 000€ vrućeg krumpira

4.

-oko 2 000 000 glavica luka za guljenje

5.

-4 – 5 dcl sindikata

6.

-1 dcl “zna se” čega (male tajne velikih majstora kuhinje)

7.

-1 žlica soli na ranu

8.

-putar na glavi

9.

Kada ste, škiljeći na jedno oko da dođete k sebi, uočili sve namirnice, krenite sa pripremom salate:

10.

Krumpir kuhajte oko 20 godina na laganoj vatri koju ćete, po potrebi, potpiriti ponekim skupom na rivi, izdavanjem jamstvene kartice, jeftinim parolama o komunizmu i tiho fićukajte “HDZ zna” u verziji Jacquesa Houdeka s puno sitnih varijacija. Dok kuhate krumpir slobodno grabite iz lonca i trpajte si u džepove.

11.

Kada je krumpir gotov stavite ga u posudu i pustite da se malo ohladi. Onaj dio koji ste potrpali po džepovima stavite u piksu i zakopajte u susjedovom vrtu. Kada je krumpir mlak, nasjeckajte ga na puno malih komada da se teže skuži koliko je u piksi, a tako ćete ga i lakše podijeliti svima.

12.

Kada se krumpir ohladio, stavite ga u recesijsku posudu koju ste kupili u inozemstvu kao da ste znali da će vam zatrebati jednom. Ukoliko se netko bude žalio na okus vaše krumpir salate, sve svalite na neprovjerenu zdjelu koja je izrađena “tamo negdje tko zna gdje”.

13.

Luk gulite polako i temeljito. Probajte s 10% , 5%, 6%, a na kraju se zadovoljite i sa 3%. Glavno da se kuha. Prilikom guljenja pazite da ne zaplačete.

14.

Sve sastojke i krumpir stavite u posudu i lagano promješajte. Mješajte dok je krumpir mlak, ili malo ugrijte sindikate obećanjima i dodajte dcl “zna se” čega, tako će se prije upiti u krumpir.

15.

Prije konzumacije ostavite na hladnom da se sastojci prožmu. Napravite količinu koju ćete konzumirati u kratkom roku, jer poslje zbog odstajalog luka koji krvari nije više ukusno.

16.

O salati su rekli:

17.

“Ova krumpir salata kada je ohlađena je najbolja verzija krumpir salate koju sam ikada probala. Laganija je od francuske salate (manje je požara na ulicama), te brža i jednostavnija za pripremu. Sama ju neću probati jer mi je doktor prepisao EU dijetu pa mi se ne uklapa ali volim raditi velike gozbe za široke mase, na kojima će i ova salata naći svoje mjesto.” J. KOSOR

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)