Moj profil

KRVAVICE

13
KRVAVICE

treba iskoristiti sve dijelove svinje i uživajte u još jednoj deliciji kolinja, no samo ako ste ljubitelj! (ja nisam :( )

treba iskoristiti sve dijelove svinje i uživajte u još jednoj deliciji kolinja, no samo ako ste ljubitelj! (ja nisam :( )

Sastojci

svinjska glava
jetra, kožice, iznutrice
crvena paprika - slatka i ljuta

Priprema

1.

Skuhati svinjsku glavu, jetru, kožice i iznutrice.

Kuhano ohladite i ostranite kosti.

Sameljite na krupniju rešetku te dodajte začine i začinite malo jače(sol, biber, crvena slatka i ljuta začinska paprika) jer se kasnije kuhaju pa izađu malo arome. 

2.

Oprana debela crijeva izrežite na željenu dužinu i zavežite špagom jedan kraj crijeva. Crijeva napunite smjesom te zavežite špagom i drugi kraj crijeva. Staviti ih u šupljikavu vreću i kratko ih obarite u vodi. Izbodite ih kako bi pustile višak masnoće.

Posluživanje

kako bi poprimila miris dima možete staviti na dva dima ili ne morate već poslužite sa glavicom crvenog luka ili pak po vlastitom odabiru,

  • KOBASICE(1)
  • Kobasica-hladetina(1)

16

Tko voli voli pa kako god se zvalo ;)

Ovo voolim👍.U mom rodnom kraju -Pprigorju ovo zovemo prezvušt, i obavezno se malo podime i budu mljac...

Ja sam siguran da je ovo dobro al bez krvi nisu krvavice (odrastao sam u Slavoniji i znam o cemu pricam).@b-zlatica ovako nesto slicno se ima i kupit u Njemackoj a ako zelite nesto sto je krvavica ima se za kupit npr. u Balkan Shopu u Reuttlingen.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Slavonske kobasice
oska

Slavonske kobasice