Moj profil

kuhanje crvenog mesa

20 minuta
5

Sastojci

za
kuhanje crvenog mesa
crveno meso jagnjetina, (starija), bravetina,junetina

Priprema

1.

kada zelite kuhatijelo sa crvenim mesom prvo ga malo iskuhajte u slanoj vodi.najmanje 20 minuta, a potom tu vodu prospite.Pjena koja se stvori prilikom kuhanja je ustvari sva zestina koja se nalazi u mesu.to radim po savjetu jednog pokojnog vlasnika poznatog Restorana ;SEMAFOR” na putu iz Tuzle prema Sarajevu.

  • Sve-5(1)
  • Savjeti-kuhanje(1)

8

Ja ovo isto radim  kad su u pitanju starija bravetina, govedina (koju povremeno dobijem,  ne kupujem).   Ne zbog pjene,  ne zbog toga što je to zdravije,  nego jednostavno što se na taj način uklanja  žestina iz mesa.  Ja ga inače stvarno ne bih mogla jesti jer mu je miris i ukus preintenzivan za mene.  Prokuhavanjem možda uništim dio proteina i vitamina,  ali da to ne uradim ne bih ga mogla nikako jesti.

Starije generacije duze zivele? Stvarno? Koliko ja znam life expectancy u razvijenim zemljama raste (npr. ovde za USA), bas me zanima na osnovu cega tvrdite da su starije generacije zivele duze.

zbog takvog nacina zivota starije generacije su duze zivile, a mnogi danas nepostuju savjete starijih, ako je ovaj savjet jednog iskusnog kuhara koji je 30 godina imao restoran onda to postujem.A vi imate pravo komentarisat

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)