Moj profil

Kukuruzni kruh

180 minuta
16
Kukuruzni kruh

Isprobavam novokupljeni pekač Elite i mjere za pravljenje kruha! Jučer super ispao bijeli, a danas malo manje uspješan kukuruzni. Evo mjera i rezultata, pa ako ima iskusnijih pekar/a/ica slobodno dajte savjet.

Isprobavam novokupljeni pekač Elite i mjere za pravljenje kruha! Jučer super ispao bijeli, a danas malo manje uspješan kukuruzni. Evo mjera i rezultata, pa ako ima iskusnijih pekar/a/ica slobodno dajte savjet.

Sastojci

za
2 v.m. ulja
čaša mlijeka
čaša tople vode
2 male mjerice soli
2 čaše bijelog glatkog brašna
2 čaše kukuruznog brašna

Priprema

1.

Sastojci u pekač i čekati 3 sata :)

Ispalo mi je malo slaninasto, a otkrit ću čega ima više, ili čega nedostaje pa napišem...

7

Uspjet će ti sigurno  nakon više isprobavanja..  pogledaj u moje recepte jer sve radim sa BG ili gulten free  kruhove peciva i lijepo mi se digne.. No treba biti oprezan  nekad previše tekućine i NE pretople  kako kaže Neggra (npr imam na recept od sina tri vrste brašna GF i ovom mamer  treba malko manje tečnosti...a Schar malo više... Ne koristim pekač kruha  eto poklonila ga..no nemam namjeru ga ni kupiti  ali mogao bi sin on naime ima dijagnozu..i strogo dse drži GF... Nekad previše germe nije dobro..Ulja malko više  stavim ako hoću riupičasti kruh.. Koristim tekućinu od kuhane GF tjestenine... da ne duljim  zaviri u recepte kod Xina..ili tanjavuleta..imaju  recepte za kruh  a i kod mene u GF receptima.SRETNO ti!!

Koristim soda bikarbonu+limunov sok i svako bezglutensko ili LCHF brasno mi se uvek diglo. Nikada nisam imala problem sa tim. Ali taj komentar (ne mislim nista lose) da je brasno bezglutenko i da se zato ne moze dizati-nije tacno. Slazem se sto se tice upijanja vode.

Gluten ima itekako veze sa dizanjem. Napravite pogaču od 100% heljdinog brašna sa praškom za pecivo i pogaču od 100% pšeničnog brašna, takođe sa praškom za pecivo, i videćete razliku u dizanju.

Kod ovog recepta može biti problem ako je voda bila pretopla te je ubila kvasac. Može biti problem i tečnost, ne upijaju sva brašna podjednojo isto tečnost, te recepte iz pekare treba koristiti kao orijentir. Nadgledati testo, te ako je previše retko dodati još brašna. I treći razlog bi mogao biti neadekvatan program. Nikad nisam spremao kukuruzni hleb u programu koji traje 3 sata, već korostim kraće programe.

Sve u svemu, pekare su jako korisna stvar i posle početnih neuspeha ne treba odustajati od njihovog korišćenja, već eksperimentisati i isporobavati recepte, pa kad se stekne neko iskustvo, svaki novi recept je više zadovoljstvo a ne problem.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Moj kukuruzni kruh
mmmary

Moj kukuruzni kruh