Moj profil

Liker za frajle

35
Liker za frajle

odličan liker od vina i kave, božanstvenog mirisa koji vuče na čokoladu.. kao stvoren za frajle :)

odličan liker od vina i kave, božanstvenog mirisa koji vuče na čokoladu.. kao stvoren za frajle :)

Sastojci

2 dl alkohola ili rakije*
1/2 kg šećera
20tak zrna kave (može i više)

Priprema

1.

Sve sastojke pomiješajte u jednoj zdjeli i ostavite da odstoji poklopljeno 24 sata. Nakon toga izvadite zrna kave i pretočite u boce.

Posluživanje

*Najčešće za likere koristim čisti alkohol iz ljekarne jer nema okusa ni mirisa pa ne utječe na aromu, a izvlači najviše iz drugih sastojaka. Kupujem uglavnom 96%tni alkohol pa ga po potrebi razrijedim destiliranom vodom. U ovaj liker stavljam prema ukusu, oko 1 - 1,5dl alkohola i još malo vina. Naravno, umjesto toga može rakija koju inače koristite.

  • Liker(4)
  • Likercici(1)
  • Vino(1)

7

ja sam ga "smuckala" veceras s medicinskim alkoholom (35%) i fakat se jako osjeti onaj alkohol 😐 stoji do sutra navece poklopljeno pa cemo vidjeti. Bojim se da ne otrujem koga 😃 Osim toga vec ima finu aromu kave i vina.

meni stoji u boci dobro zatvoren, doduše na hladnijem, ali ne u frižideru, i ništa mu nije, imala sam donedavno nešto malo u boci što stoji mjesecima i sasvim je ok. mislim da ovaj jaki alkohol poprilično dobro čuva od kvarenja. ali s obzirom da je baš sladak i fin, uvijek postoji opcija polizati sve odmah 😁

kako cuvati ovaj liker.?😛

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)