Moj profil

Limun tiramisu

40

Jedna od izvedbi meni jako dragog tiramisua s kojim baš volim eksperimentirati :) !

Jedna od izvedbi meni jako dragog tiramisua s kojim baš volim eksperimentirati :) !

Sastojci

Lemon curd (recept od Maksice)
korica 3 veća limuna
Ostalo
48 komada piškota
Sirup za piškote
235ml limoncella
235ml vode
Krema
2 šlagfixa Dolcela
675g mascarponea
420g dobivenog lemon curda

Priprema

1.

Za lemon curd naribajte limune i pomiješajte koricu s šećerom pa ih ostavite neko vrijeme dok pripremite ostatak potrebnih sastojaka. Izmiksajte jaja i žumanjke pa kad se pjenasto izrade postepeno im dodajte i šećer s limunovom koricom. Na samom kraju dodajte i limunov sok. Kuhajte sve na laganoj vatri oko 10 minuta stalno miješajući drvenom špatulom. Kada se zgusne dodajte mu narezani maslac i promiješajte dok se maslac u potpunosti ne otopi.  Procijedite curd kako bi uklonili limunovu koricu i ohladite ga prije upotrebe.

2.

Pripremite lemon curd po omiljenom receptu i ostavite ga da se sasvim ohladi u hladnjaku. Za piškote pripremite sirup tako da zagrijete sve navedene sastojke na laganoj vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi. Ostavite ga u hladnjaku da se ohladi.

3.

Za kremu umutite slatko vrhnje u velikoj posudi s šlagfixom i pola količine šećera u prahu. U drugoj manjoj posudi razradite mascarpone, dodajte mu ¾ količine lemon curda (cca 315g) i ostatak šećera i sve dobro izmiksajte. Špatulom mascarpone smjesu umiješajte u umućeno slatko vrhnje laganim pokretima. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu i krenite slagati tiramisu, a možete ju nanositi i špatulom.

4.

Podijelite piškote na 2 dijela. Prvi dio pošećerenom stranom dobro natopite u sirupu pa slažite na podlogu. Preko njih nanesite polovicu kreme pa poslažite još jedan red natopljenih piškota, između njih rasporedite ostatak lemon curda i prekrijte sve završnom kremom. Ohladite barem 2 sata prije serviranja te dekorirajte po želji.

  • Tiramisu(2)
  • Kolaci-mascarpone(1)
  • Limoncello(1)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Nepecena-torta(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Kolaci-koji-se-ne-peku(1)
  • Secerni-sirup(1)
  • Keksi-kolac(1)

11

Nisam mjerila, ali slagala sam 2x12 piškota za prvi sloj, a isto i za drugi 🙂

Pozdrav,

Kolika je mjera podloge?

Hvala vam 😁😁 !

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)