Moj profil

Mađarica

90 minuta
61
Mađarica

Napravila sam neke izmjene i sad mi je ovo najbolja verzija Mađarice

Napravila sam neke izmjene i sad mi je ovo najbolja verzija Mađarice

Sastojci

za
Za 7 kora
1 čašica kiselog vrhnja
150 g šećera
4 kom jaja
Krema
1,5 l mlijeka
300 g šećera
10 žlica glatkog brašna
4 žlice gorkog kakaa
3 žlice ruma
250 g margarina
1 dl ruma za prskanje svake kore
Glazura

Priprema

Tijesto
1.

Umijesiti sve sastojke, podijeliti na 7 istih komada, razvaljati na papiru za pečenje dimenzija najvećeg pleha od pećnice i peći kratko da ostane blijeda. Svaku pečenu koru staviti na ravnu podlogu i opteretiti da bude još bolje ravna, tako ponoviti sa svakom pečenom korom, slagati jednu na drugu.

Krema
1.

Dio mlijeka staviti kuhati, a dio razmutiti sa suhim sastojcima, te uliti u kipuće mlijeko i kuhati do potrebne gustoće. Odmah u vruće dodati margarin i miješati da se rastopi. Kremu podijeliti na 6 dijelova, staviti prvu koru, poškropiti sa rumom i mazati kremom i tako redom svaku koru. Gotov kolač opteretiti opet nekim teretom i ostaviti do drugog dana. Slijedeći dan staviti glazuru od čokolade. Rezati skalpelom.

  • Madjarica(8)
  • Kolači(2)
  • Madjarica-kore(1)
  • Bozic2013(1)
  • Korice(1)
  • Piesm(1)

11

mirela21  Ova na slici se odavno pojela, al sutra se sprema nova u XXL izdanju (za prodaju), tako da možete u Roses u shoping pa kod mene na mađaricu :)))

brzo,brzo pošalji komadić ako je ostalo,može malo ruma da pače, ja voolim punoooooooo       A znam gdje je S.K.začretje nije daleko ha ha

Odlicna! Sad bi pasala jedna..a kako su samo uredno isecen snite..mm..

Ovako je ispalo drugima