Moj profil

MAHune-pasta

40 minuta
11

Ovo je jedan recept iz mamine kuhinje,odnosno njene mame….brz,jednostavan,fin,i neobičan….a i veoma iznenađujuć ukusan za one koje ne vole mahune….

Ovo je jedan recept iz mamine kuhinje,odnosno njene mame….brz,jednostavan,fin,i neobičan….a i veoma iznenađujuć ukusan za one koje ne vole mahune….

Sastojci

za
1 glavica Luka
5 režnjića Češnjaka
500 g Barila špageta broj 5

Priprema

1.

Priprema ovog jela je vema jednostavna i grza pa vam neće trebati detaljno opisivanje:

2.

Nakon čišćenja svježih mahuna, ili odleđivanja zamrznutih potrebno ih je lagano prokuhati, da izgube onu tvrdoću.Kada lagano prohuhaju i postanu mekane, a boja im je isto onako lijepo zelana, procjedite ih i ostavite da se ohlade.

3.

U drugu zdjelu stavite kuhati vodu za špagete, koje ste prije toga izlomili na 3 puta(mislim na 3 iste dužine, da nije dugačka kao u originalnom pakiranju)...

4.

Zatim u jednoj dubljoj tavi stavite dinstati luk,češnjak i peršin(finije je ako koristite maslinovo ulje),dinstamo lagano dok luk ne pormeni.Na luk se zatim dodaju mahune koje smo u onoj cjediljki isjeckali sa nožem na sitne komadiće, da se skoro ni neprepoznaje mahuna….

5.

Lagano mjašamo, da ne zagori, dodamo malo vode, i malo mlijeka, i tko voli samo malo krušnih mrvica da dobijemo na gustoči…..da dobijemo jedan srednje gusti umak.

6.

Znači po želji dodajte vode, ili mrvica zavisi oćete gušće ili rijeđe.Za začine vam vrijedi sito pravilo, ali najbolje vam ide vegeta, papr i malo svježe nasjeckani peršin, te malo kiselog vrhnja.Kada je to sve lijepo gotovo i ujedinilo se, maknete sa vatre.Prosjedite paštu i sve lijepo promješete sa mahunama.I to je to….

Posluživanje

Ja vam to dodajem prženu piletinu,jer je moj muž brzo gladan,služi kao idealan prilog uz meso…

6

Ovo je odlično!

I ja jedem kao glavni obrok, bez mesa, ali moj dragi hm, njemu nije dosta on voli i komad mesa….

recept je odličan, ali ja bih to glavni obrok, što će mi uz to meso…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)