Moj profil

Maringue paste/Francuske puslice

16

Ove vazdusaste slastice spadaju u kategoriju Petit four. Mogu se umakati u cokoladu, poredjati u prsten za torte i preliti nekim kremom ili se prosto mogu grickati uz kafu i caj.

Ove vazdusaste slastice spadaju u kategoriju Petit four. Mogu se umakati u cokoladu, poredjati u prsten za torte i preliti nekim kremom ili se prosto mogu grickati uz kafu i caj.

Sastojci

Sastojci za jedan pleh
prastohvat soli
nekoliko kapi ekstrakta vanile

Priprema

1.

U teflonskoj serpi pomesati belanca, so, vanilu i prah secer.

2.

U drugu serpu, u koji prva serpa moze da stane odozgo, sipati vodu tako da prva serpa bude malo u vodi, ali da voda ne preliva.

3.

Zagrejati vodu do kljucanja i odrzavati na toj temperaturi. Staviti prvu serpu preko i mutiti smesu rucnom mutilicom. Mutiti sve dok smesa ne postane glatka i dok ne dostigne temperaturu od 40 do najvise 50 stepeni (kada se stavi prst u smesu da je prijatna na dodir, kao kupka za bebu).

4.

Skloniti prvu serpu sa vatre i mutiti rucnim mikserom na srednjoj brzini sve dok smesa ne postane gusta, tako da kada prodjete prstom ostaje cvrst trag.

5.

Staviti smesu u poslasticarski spric i praviti male puslice na prek pariru, kojim ste oblozili pleh.

6.

Stavite puslice da se suse u rernu, koja je zagrejana na oko 90 stepeni, na funkciju topao vazduh. Susenje traje oko 2 sata. Za rerne koje nemaju topao vazduh, mozda malo manja temperatura i oko sat vremena bi bilo dovoljno.

Posluživanje

U originalnom receptu susenje se obavlja na temperaturi od 60 stepeni 8 sati. Ja za to nisam imala vremena.

  • Puslice(3)
  • Celufki(1)
  • KOLAČIĆI(1)

7

zgodno!

vazdusaste i  fine puslice....

Mogu se raditi kao beze, samo nemojte smjesu razmazati po cijeloj površini, nego redajte puslice jednu do druge u kalup da vam se kora ne bi deformisala tokom sušenja.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)