Moj profil

Markiza by Guke

60 minuta
10
Markiza by Guke

Sastojci

za
Sastojci za rolat
5 jaja cijela
14 dkg cukara
1 vanilin cukar
kap soli
10 dkg brašna
2 dkg gustina
Markiza
250 grama cukara
250 grama masla
250-300 grama bijelih oguljenih i u rerni posušenih mjendula
300 grama bijele ( po volji tamne ) čokolade

Priprema

1.

KREMA : 7 žumanjaca na pari batiti sa 250 grama cukara. Posebno izbatiti 250 grama masla. Kada se izbate žumanjca sa cukarom, dodati otopljenu bijelu čokoladu i žlicom miješati da se lijepo spoji. Zatim dodati pjenasto izbačen maslac ali žlicu po žlicu postepeno.Zatim dodati samljevenemjendule koje smo prethodno popržili u rerni. Na kraju dodati izbačeni bjeljanjak ali i lagano miješati , nikako s mikserom. Dakle odvo je krema. Može se u mjendule dodati malo arome od mjendula.

2.

BISKVIT Klasična priprema biskvita batiti cukar i bijelanca a posebno žumanjca i brašno i preliti u veliki pleh i peći oko 20 minuta oko 180 zavisno od pećnice.
U okruglu posudu staviti plasticficiranu foliju i na to staviti biskvit. Kada smo postavili biskvit preliti kremu i na to opet završiti s biskvitom.
Ja to stavim oko 1 sat u ledaru da se stisne uz napomenu da se na vrh stavi neka težina da malo sve skupa pritisne. Nakon toga prebaciti u običan frižider i može se ukrasiti na sto načina ovisno o želji ili inspiraciji. Dakle može se ukrasiti šlagom ili ja obično ovisno o prigodi ukrasim tičinom ili marcipanom

  • Markiza(1)

1

prelijepo.....

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)