Moj profil

Masleni kolačići

30
Masleni kolačići

Fini i ukusni kolačići koje se ljube sa čokoladom, i crni i bjeli.

Fini i ukusni kolačići koje se ljube sa čokoladom, i crni i bjeli.

Sastojci

Za 20 kom
150 gr. maslaca
1 kašičica ekstrakt od lješnjaka( ako nema može i od vanile)
115 gr. mlevenih lješnjaka
175 gr. brašna
100 gr. mlječna čokolada za fil (ova za kuhanje je gorka)
malo mleka za u čokoladu

Priprema

1.

Maslac i prah šečer izmješamo sa viljuškom dok ne postane kremasta smjesa.

2.

Dodamo žumanjce, ekstrakt od lješnjaka i mlevene lješnjake i opet izmješamo da se ujednači.Na kraju dodamo brašno, lepo izmješamo viljuškom.

3.

Smjesu podelimo na dva dela, u jednom delu stavimo 1 kašiku kakao i izmješamo.Obe smjese stavimo u frižider na 1 sat da se ohladi i stegne.

4.

Za to vreme pripremimo pleh i obložimo sa papir za pečenje.Pola sata pre nego što izvadite smjesu uključimo pečnicu na 180 stepeni.

5.

Izvadimo samo bjelu smjesu (tamna ostane u frižideru)i napravimo 20 kuglica nabrzinu da nam ne omekšaju previše i stavimo ih na razmak u pleh i pečemo 15 min.

6.

Kad su pečeni pustimo ih da se ohlade i pripremimo opet pleh za smeđe kuglice.Isto nabrzinu oblikujemo 20 kuglica i pečemo ih 15 min.

7.

Kad su kolačiči svi ohlađeni, rastopimo čokoladu sa malo mleka da bude kremasta i stavimo u vrečicu za filovanje.Istiskujemo krug na rubu kolača i spojimo po jedan bjeli i jedan smeđi krug.

Posluživanje

Napomena:

Kolačiči moraju biti napuhnjeni sa jedne strane i ploščate sa druge gde se obe boje spoje sa čokoladom.Ja sam imala danas strašan dan,zvonili mi na vrata, dolazili deca da jedu u kuhinju,zvonili telefoni, i trčala sam na sve strane i radila sam polako i omekšala mi je smjesa i razlile su mi se kod pečenja na pločice.A moraju da budu okrugle obedvije boje.

  • Suvi kolači(1)
  • Sitni kolači(1)
  • Keksi(1)

18

Ne beri gajle...super su!😋

Vesna72 😍

Divni kolaci😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Zaljubljene vanilice
nelyca

Zaljubljene vanilice