Moj profil

MELEM KOJI BRZO IZLEČI SVAKU OPEKOTINU SA KOŽOM

13

Ovim melemom je jedan seljak izlečio zgrčenu šaku, sa velikom  opekotinom na celom dlanu. Očevidac celog događaja je bio moj otac, a žrtva njegov prijatelj. .

Ovim melemom je jedan seljak izlečio zgrčenu šaku, sa velikom  opekotinom na celom dlanu. Očevidac celog događaja je bio moj otac, a žrtva njegov prijatelj. .

Sastojci

SUNCOKRTOVO ULJE bilo koje u kuhinji
KUHINSKA SO bilo koja

Priprema

1.

Ovaj melem sigurno i vrlo brzo, izleči samo  opekotine, kod kojih je rana ipak zaštićena kožom. Ako je koža baš izgorela, tako da je rana otvorena, ovaj melem ne pomaže. U tom slučaju se odmah obratite doktoru.

2.

Melem se nanosi odmah, što pre, na tek zadobijenu opekotinu. Uloga  melema je da ne dozvoli, da na opekotini nastane plik, a samim tim i druge komplikacije. Crvenu kožu namazati uljem. Na masnu kožu, po celoj površini posuti so.  Opekotina će početi jače da boli. Jačina bola će dostići neki svoj neprijatni nivo, a zatim će trajati. Ničim ne pokrivati,ili previjati melem. Polako će vremenom početi bol da jenjava. Kada bol prestane, opekotina će početi da trni, bridi. Koliko će dugo bol trajati zavisi od  same opekotine. Ispod melema crvenilo na koži će polako nestajati sve do onog mesta koje je najviše bilo izloženo toploti. Čim bol prestane a veliki crveni pečat se povuče, melem je  završio lečenje i treba ga obrisati, oprati.  Crvena koža na samoj rani će vremenom potamneti. Ona če postati  zaštita mladoj koži koja se ispod nje formira. Čim se mlda koža formira njena zaštita će ispucati i postepeno oljuštiti. Tako će opekotina biti zaboravljena.

3.

NAŠE ISKUSTVO  Manje, žac opekotine koje ljudi svakodnevno zadobijaju svojom nepažnjom, ovaj melem može da izleči od nekoliko minuta, do jednog sata.  Zgrčena šaka , iz uvodne priče je postala raširen dlan posle sedamnaest sati, zahvalujući baš ovom melemu.Ovaj plemeniti čovek je u zgrčenu šaku, po rečima mog oca, direktno iz flaše, u uski otvor između skupljenih, ukočenih prstiju, sipao u lje. Kada je ulje počelo da curi iz šake, kroz isti otvor, između prstiju je preko ulja, svojom šakom ,sipao so sve dotle dok sešaka nije napunila. Prijatelj mog oca je dugo ležao a zatim i prenoćio sa ovim melemom. Ostatak ove priče znate.

  • Zdravlje(3)
  • Zdravlje-opekotine(1)
  • Savjeti(1)
  • Lijek(1)

8

Da sam bar prije vidjela "ovakav" recept...

👍

Poučni saveti 👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)