Moj profil

Mesna peka

45 minuta
30

U ovom slučaju radi se o janjetini, ali koje god meso da stavite ne možete faliti!Ovaj recept se razlikuje od onih standardnih, jer ima tekučine - bit će vam jasnije kad pročitate recept. Uživajte!

U ovom slučaju radi se o janjetini, ali koje god meso da stavite ne možete faliti!Ovaj recept se razlikuje od onih standardnih, jer ima tekučine - bit će vam jasnije kad pročitate recept. Uživajte!

Sastojci

za
1,5-2kg mesa
1,5kg krumpira
2 pome
začini (sol,papir,vegeta)

Priprema

1.

Nauljiti škrovadu sa maslinovim uljem. Staviti krumpir na 1/4, 2 kapule očišćene i prerezane na pola, 2 pome na 1/4, cca 7 crnih maslina, 10 režnjeva češnjaka (samo očišćeni), dobro začiniti sa soli i paprom, a zatim staviti meso. Ako se radi o janjetini onda treba PUNOOOO posoliti-kad mislite da je dosta, e pa još malo, zatim popapriti i sve zajedno začiniti vegetom.

2.

Tajna tekučine i sočnosti (i krumpira i mesa) je cca 1dcl bijelog vina u koji promiješamo 1 žlice koncentrata od rajčice i polijemo po svemu. Dobit ćemo savršenu boju i sočnost.

3.

Stavimo pod peku i pečemo cca 20 minuta, a zatim okrenemo meso i krumpire i pečemo još toliko.

Posluživanje

Poslužiti uz čašu lipog crnog vina!

  • Meso-pod-pekom(2)
  • Sac(1)
  • Pecenje(1)
  • Meso(1)
  • Peka(1)
  • Jagnjetina(1)

8

acidnam, možda si imala debeli komad janjetine, ovdje se radi o rebrima i plečki, a inaće janjetina je dovoljno pečena i za punooo manje vremena (pravi gurmani je jedu pink, jer tada sadržava sve sokove). Ovo vrijeme je za ovu peku bilo taman, krumpiri se nisu razmrvili, a popili su sve sokove, a najbitnije-meso se nije osušilo nego je ostalo mekano i sočno. Ako imaš volje, probaj pa javi dojmove i usporedbe.

i ja sam prije dugo pekla meso i nebi više

Da nadodam da sam pekla janjetinu pod pekom i trebalo mi je oko sati i nešto da onako lijepo požuti i bude fino pečena.

Sve mi je super samo mi se čini da za tako malo vremena ipak ne može biti pečena janjetina.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)