Moj profil

meso iz paca s kiselim zeljem!

120 minuta
5
meso iz paca s kiselim zeljem!
  1. ovo je tradicionalno jelo ličkog podneblja ,ovo se jede uoći Božića Uskrsa… naravno uz sva druga jela koja pripremamo za blagdane.
  1. ovo je tradicionalno jelo ličkog podneblja ,ovo se jede uoći Božića Uskrsa… naravno uz sva druga jela koja pripremamo za blagdane.

Sastojci

za
zelje i meso
1-2glavice kiselog kupusa (ogulinsko) narezanog
4 glavice većeg luka
1-2 kg dimljenog svinjskog mesa ( šunke)
biber u zrnu (kol.po ukusu)
sol Papar (mljeveni) crv .paprika
3 veće žlice masti

Priprema

1.

nakosamo luk u veći lonac te ga prodinstamo na masti s, tim da luk mora malo pocrniti tj. malo se primiti zbog mirisa.

2.

kad je luk dobio svoj šmek ubacimo zelje, biber u zrnu, sol, češnjak i naravno meso koje mora biti u komadu ili u polovinam (kako bi se kasnije lijepo rezalo)

3.

zelje i meso se moraju kuhati 2 sata s tim da se mora redovito podlijevati kako nebi zagorilo ali ako vam se zelje mrvicu primi (ne paničarite samo pazite da vam sve ne izgori) ,to će dati poseban i prepoznatljiv šmek.

4.

sada kad ste lijepo krčkali svoje zelje i meso 2 sata maknite jelo s vatre poklopite da zadrži toplinu i skuhajte krumpir u (ogulinki) malo ga posolite i nek se kuha.

5.

kad je krumpir gotov ogulite ga i stavite u zelje a meso izvadite i narežite poput klasične šunke samo malo deblje (da vam se ne raspada) te poslužite.

Posluživanje

  1. meso mora stajati u pacu kiselog kupusa s biberom u zrnu nekih5-7 dana isključivo na hladnom i mračnijem prostoru (podrum) ali ako kupujete zelje već gotovo nema veze stavite ga u plastićnu kacu ubacite meso i nek odradi svoje s tim da ga svaki dan malo obiđete a u tom slučaju netreba biti 7 dana nego 3-5 dana .nadam se da će vam pasati ova vrsta jela

1

volim ovo...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)