Moj profil

Moja Buzara (scampi, kozice i pizdice na buzaru)

50

Kozice, pizdice oliti pidoce/dagnje na buzaru puno volimo! I nemam neki odredjeni rcp kako ih napravim ali tu su uglavnom uvijek maslinovo ulje, cesnjak, pretusimul, vino i malo ljute papricice. Krusne mrvice ponekad stavim, a ponekad ne. Skampe kad nadjemo onda je nepcima prava festa! :) 

Kozice, pizdice oliti pidoce/dagnje na buzaru puno volimo! I nemam neki odredjeni rcp kako ih napravim ali tu su uglavnom uvijek maslinovo ulje, cesnjak, pretusimul, vino i malo ljute papricice. Krusne mrvice ponekad stavim, a ponekad ne. Skampe kad nadjemo onda je nepcima prava festa! :) 

Sastojci

#1 Scampi i/ili Kozice na Buzaru
4-5 zlica maslinova ulja
1 malesna ljuta papricica
4-5 protisnuta cena cesnjaka
1/2 vezice nasjeckanog pretusimula
50 ml pasirane rajcice (po izboru)
1 kg scampi ili kozica
frisko mljevenog crnog papra
i malo soli (oprezno, kusajte ako je uopce potrebno)
+
#2 Pizdice oliti Pidoce (s friskin pomama)
50 ml maslinovog ulja
1 mala ljuta papricica (nasjeckana)
3-4 cena cesnjaka (protisnutog)
1-2 svijeze pomidore (nasjeckane, bez kozice)
1 kg pizdica / pidoca
+ malo nasjeckanog lisca persina
crnog papra (frisko mljevenog)
+ frisko mljevene soli (ako je potrebno)

Priprema

1.

Prije svega triba ocistit i oprat ove lipe morske dragulje :)

Skampama i/ili kozicama odvojit glavu od zadnjeg mesnatog dila tila :) Zarizat nozicem malo uzduz ledne strane i prstima pazljivo izvadite crieva. Glave skampa su slatke za cuclat, ajme gusta, E :) Glave kozica iskoristit za napravit riblji temeljac itd, ako nimamo vrimena za otin se bavit onda ih lipo spremit u zamrzivac.

Pizdicama oliti pidocama triba iskidat brkove i malo ih cetkicon di triba izgratat. Dobro ih oprat i ostavit mozda 10-15 minuta u hladnoj vodi, potom ocidit i stavit u frizider.

I u jednu i u drugu buzaru stavin vise ili manje krusnih mrvica ovisno sto je oti dan na jelovniku. U buzari sa skampima ih dodam kad i vino. Kad pravin buzaru sa pidocama krusne mrvice poprzim kad i cesnjak.

Pomidore ponekad stavin a ponekad ne, ali zato skoro uvik stavin malo ljute papricice, bez toga bas ne ide (nama barem buzara mora imat' malo, ali NE previse ljutine)!

Mi volimo i bijelu i crvenu buzaru!

2.

#1 Skampi i/ili Kozice na Buzaru

U sirokoj teci zagrijat ulje te nakratko poprzit sitno nasjeckanu papricicu i cesnjak, dodat pretusimul i przit kratko pazeci priton da ne izgori.


Ako ste odlucili koristiti pasatu dodajte je sada i pustite da se i ona malo zaprzi.


K tome dodat ociscene skampe i/ ili kozice i njih kratko popec.

Zalit sve bijelim vinom, stavit zlicu krusnih mrvica/prezli, dodat frisko mljevenog crnog papra i soli po zelji (pazljivo solit), poklopit' i nastavit kuvat.

Skampe kuvat oko 10-tak minuta, a kozice niti toliko jer su prije gotove. Ja bi rekla da je do 5-6 minuta sasvim dovoljno za kozice (vidjet cete kad im meso postane bijelo).

3.

#2 Musule oliti pizdice na buzaru (s friskim pomama)

U dubljoj teci zagrijat ulje i poprzit chili, dodat cesnjak (3 protisnuta + 1 na fetice), nasjeckani pretusimul i krusne mrvice. Sve poprzit pazeci da ne izgori.

Dodat narezane pomidore i dobro promisat.

Nemojte smanjit temperaturu, nego lipo nastavit misat kako bi van kuzina zamirisala po cesnjaku i pomama :) 

U lonac dodat ociscene pidoce, jos malo friskog pretusimula oliti persina i vino. Poklopit tecu pa je malo protrest. Kratko samo kuvat, tektoliko koliko je potrebno da se pidoce (oliti pizdice, musule ili dagnje) otvore.

4.

A dalje znate sta van je cinit; tecu i pijat preda se, lipi bokun kruva u ruke i ajmoooo :)

Posluživanje

U onu skrovadu iz pecnice staviti peci snite kruva, ali onoga lipoga s debelon koron... Kad su fete dobile bojicu onda ih natrljat friskin cesnjakon za one koji tako volu (a mi svi volimo). Oni koji ne volU tako dobit ce friskoga kruva :)

Normalno da ce tribat i botelja dobrega vina na stolu, zivili vi nama :) 

Ovdje sam imala friske (nekuhane tiger kozice) i velike skampe pa sam ih zato kuhala 10-ak + minuta.

Kad imam male kozice cini mi se da je i 5 minuta sasvim dovoljno

  • Buzara(3)
  • Riba(2)
  • Kozice(1)
  • Ručak(1)
  • Škampi(1)
  • Plodovi mora(1)
  • Kozice-buzara(1)

13

Miro 🙂 Samo jedanput nam se dogodilo da nam je ostalo nekoliko pidoca da ne receN pizdica u teci iako nas je bilo puno za stolon 🙂 Tad' sam bas kupila puno svega misleci pa daj da vidim 'oce li ikada ista ostati 🙂 I je, ostalo 🙂

Ja isto, ne skodi ga malo dodat, ponekad i vise 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)