Moj profil

Namaz od meda (za imunitet)

271

Obzirom da je ovaj namaz velik izvor energetskih i nutritivnih sastojaka, idealan je za jačanje imuniteta, pa se kao takav preporučuje djeci i starijim osobama, kao i svim ostalima kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Obzirom da je ovaj namaz velik izvor energetskih i nutritivnih sastojaka, idealan je za jačanje imuniteta, pa se kao takav preporučuje djeci i starijim osobama, kao i svim ostalima kojima je potreban oporavak i dodatna energija.

Sastojci

Temeljni sastojci
125 g livadnog meda
125 g maslaca
Dodatak po želji
1 jušna žlica cvjetnog praha

Priprema

1.

U manjoj posudi mikserom pjenasto izmiješajte maslac sobne temperature. Zatim mu kuhačom postepeno umiješajte med, te na kraju dodajte cvjetni prah.

2.

Tako pripremljeni maslac možete odmah upotrijebiti kao namaz ili ga spremite u prikladnu staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem i do upotrebe čuvajte na hladnom. Obzirom da ovaj namaz ima rok trajanja kao i maslac, a vrlo je jednostavan za pripremu, preporuka je da ga ne radite u prevelikim količinama, nego da količinu namaza prilagodite svojoj obitelji.

3.

Namaz je idealan za malu djecu, jer im se med neće cijediti po prstićima. Ako vam dječica ne vole med, a vole čokoladne namaze, u gore pripremljeni namaz možete umiješati 50 g otopljene čokolade, tako će ga sigurno pojesti, a med neće ni osjetiti.

Posluživanje

Cvjetni prah je zadnjih desetak godina vrlo popularan i kod nas, jedan je od najbogatijih prirodnih izvora hranjivih tvari i sadrži sve potrebne nutritivne tvari. U namazu se također preporučuje upotreba livadnog meda jer je taj med sakupljen sa najrazličitijeg cvijeća te tako snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utječe na jačanje imuniteta.

  • Med(14)
  • Zdravlje(10)
  • Namaz(10)
  • Namazi(3)
  • Apoteka(3)
  • Kreme i namazi(2)
  • Namaz-slatko(2)
  • Doručak(2)
  • Imunitet(2)

61

ja sam po ne znam koji put napravila ovaj namaz... ma savršen i kod nas obožavan recet

Snalažljiva mama 🙂 Bravo, Mantea i hvala na ideji 👍Jako me veseli da se dječici namaz sviđa 🙂

Kaže moj malac: "Mama, ima li još onog SUPER EXTRA namaza?" U tren oka je nestala teglica pravljena po ovoj mjeri - idući put (večeras) pravim duplu dozu - moji klici oduševljeni namazom! Hvala vam puno! Pala mi je na pamet ideja da polovicu namaza ostavim kao bijelim, a u polovicu dodam čokoladu i pomoću vrećica ulijem u staklenku - da izgledom podsjeća na eurokrem 😉

Ovako je ispalo drugima