Moj profil

Njoke pita sa paprikom

20 minuta
24

Jako ukusna kombinacija gde se lisnato sa fetom , skoro pohovanim paprikama, skladno uklopilo sa njokama …Za ljubitelje paprika u svim varijantama i ustedu vremena za njihovo pohovanje…

Jako ukusna kombinacija gde se lisnato sa fetom , skoro pohovanim paprikama, skladno uklopilo sa njokama …Za ljubitelje paprika u svim varijantama i ustedu vremena za njihovo pohovanje…

Sastojci

za
400 gr. vec spremljenih njoka
3 paprike crvena, zelena i zuta
50 - 100 gr. fete ( belog sira )
6 listova praske sunke
za pohovanje: 3 jaja, 75 gr. brasna i malo mleka, malo soli
300 gr. lisnatog testa ( odledjenog )
malo butera za preko lisnatog
1 glavica crnog luka

Priprema

1.

Zagrejte pecnicu na 200st. Njoke unapred spremite ili koristite zaledjene. Luk ocistite i sitno naseckajte i u teflonskoj posudi proprzite. Isecite paprike na stapice i njih sa lukom proprzite. Smesu za pohovanje pomesajte ( jaja, mleko i brasno ) pa na jakoj vatri mesajuci stalno, proprzite, zajedno sa paprikama i lukom.

2.

Lisnato testo koje ste odledili ( ili imate vec isecene listice, onda 6 upotrebite ), podelite na dva dela. Prvi deo razvijte u velicini pleha gde ce te peci njoka pitu. Namazite pleh uljem i stavite prvi deo lisnatog na dno. Preko toga stavite smesu poha, paprika i luka. Izdrobite pola fete. Zatim red skuvanjih njoka, izdrobite opet drugu polovinu fete, a zatim stavite parcice sunke.

3.

Drugi deo lisnatog razvite u velicini pleha i isecite ga na stapice po sirini i tako ih redjajte preko listova sunke. Kada ste zavrsili stavite malo butera koji ste isekli nozem tanko na nekoliko mesta preko lisnatog. Pecite 30 minuta u zagrejanoj pecnici.

Posluživanje

Na Coolki ima jako puno lepih recepata za njoke, ja sam koristila ovaj bez krompira da bi se postigao efekat sloja testa u piti. Ja sam imala zaledjene njoke, jer mi od te mase izadje dovoljno da mogu nekoliko puta da koristim njoke.
Za ljubitelje vocno slanih kombinacija, pita je jako ukusna posluzena uz sveze ribizle ( naravno samo za ljubitelje…a ja sam ta sigurno )!!!
Servirano

  • Pite(2)
  • Paprika(1)
  • Paprike(1)
  • Njoki(1)
  • Lisnato(1)

22

E pa Nale to mi svi kazu…da sam blesava ( ono drugo zaborave…hehehehe ).

e jesi blesava, jedva cekam da dodjes da vidim jedno tako uvek raspolozeno stvorenje i uzivo…

Ovako je ispalo drugima