Moj profil

omlet iznenađenja

50 minuta
8

jako jednostavno i osvježavajuće, odlično za ljetne dane

jako jednostavno i osvježavajuće, odlično za ljetne dane

Sastojci

za
10 jaja
3 žlice šećera za žutanjke
1 kutija sčadoleda
3 žlice šećera u prahu za šaum

Priprema

1.

pjenasto izmutimo žutanjke,a zatim bjelanjke . zatim u žutanjke postepeno dodajmemo malo bjelanjaka malo brašna, smijesu izlijemo na pleh i pećemo 200 stupnjeva 5-10 min.

2.

kada je biskvit pećen prohladimo ga te ga režemo na dva pravokutna komada, prvi dio stavljamo na vatrostalnu posudicu zatim na njega stavljamo sladoled koji smo izrezali nožem u obliku biskvita, zatim ga poklopimo drugim pravokutim bisvitom i sa strane obložimo dva manja komadiće biskvita.. znaći biskvitom morate zatvorit sladoled. zatim pravokutnik premažemo šaumom koji smo pripremili od 2 bjelanjka i 2-3 žlice šećera. pećemo na 290 stupnjeva dok ne poćne tamnit kao na slici. omlet se jede odmah.

  • Zapeceni-sladoled(1)
  • Sladoled-desert(1)

5

da znam to smo i mi radili, inaće se radi sa pravim alkoholom ali kad se on prelije nije finog okusa a taj dan ruma nismo imali pa nism to ni radili 🙂

Ja ovo isto radim ovako, samo prije nego stavim na pečenje na vrh šauma uguram polovicu ljuske od jajeta i u nju ulijem malo ruma. Kada je pećeno izvadimo i zapalimo rum u jajetu pa protresemo da se rum prelije preko cijelog kolača. To bude jako efektno kada se ugase svijetla a cijeli je kolač u blagom plamenu.

moze i na 250 nece se otopi jer to se ne stgnete okrenut i već je gotovo.. sladoled je potpuno leden kad ga režete poćinje se topit tek kad poćnete jest tako da se ne brinite :) 

Neggra ide sećer i u žumanjke i u šaum.. znači istućete žumanjke sa sećerom, a posebno bjelanjke i onda dodajete u žumanke malo brašna malo bjelanjaka a šaum ide preko tog omleta ovo bijelo.. znaći bjelanjci i šećer u prahu se tuće 🙂