Moj profil

Palačinke - hot and cool

31

Krenulo je sa daskanjem , evo i recepta za odlične palačinke od Michel Rouxa sa domaćim sladoledom od vanile i čokolade, prelivene vrućim čoko prelivom, ko bi tome odoleo :)

Krenulo je sa daskanjem , evo i recepta za odlične palačinke od Michel Rouxa sa domaćim sladoledom od vanile i čokolade, prelivene vrućim čoko prelivom, ko bi tome odoleo :)

Sastojci

125g brašna
325ml mleka
100ml slatke mlečne pavlake
prstovat soli
nekoliko kapi vanila ekstrakta ili malo rendane kore limuna
20g maslaca za premaz tiganja

Priprema

1.

Da bi se napravilo testo staviti prosejano brašno, šećer i so u posudu. Dodajte jaja, dobro izmešajte ručno žicom za mućenje, dodajte 100 ml mleka da se dobije glatko testo. Dodati ostatak mleka i slatku pavlaku i dobro izmešati. Ostaviti na sobnoj temperaturi oko 1h.

2.

Posle toga promešajte testo i dodajte ekstrakt po želji. Premazati tiganj prečnika 22cm, može i veći ali ćete dobiti manje palačinki. Sipati malo testa oko jedne kutlače da prekrije tiganj u tankom sloju. Pržiti ih oko 1 minuta. Čim se pojave male rupice na površini, prevrnuti palačinku i pržiti drugu stranu oko 30-40 sekundi. Preneti na tanjir i između staviti pek papir, ja nisam nego klasično jedna na drugu.

3.

Kad završite fazu prženja filujte i jedite tople najbolje. Moje su filovane sa po dve kugle sladoleda od vanile i čokolade i prelivene čokoladnim sirupom verzija br. 3 dok je još bio vruć.  Filujte po želji i uživajte :)

Izvor za palačinke knjiga "Desserts" Michel Roux.

  • Palačinke slatke(1)
  • Crepes-with-icecream-and-chocolate-syrup(1)
  • Palacinke-sa-sladoledom-i-cokoladom(1)
  • Palacinke-sa-cokoladom(1)
  • Palačinke(1)

12

Hvala Marina, ako probaš ove palačinke javi utiske 😍

pa ovo mora u omiljene 😵

Hvala Mika 😍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)