Moj profil

Palačinke od krumpira punjene mesom

30 minuta
102

Palačinke nisu nužno rezervirane za desertni tanjur. Načinjene od krumpira i punjene mesom jamče kompletan obrok i pravi slani užitak.

Palačinke nisu nužno rezervirane za desertni tanjur. Načinjene od krumpira i punjene mesom jamče kompletan obrok i pravi slani užitak.

Sastojci

za
Za palačinke od krumpira
6 većih krumpira (s više škroba)
1 manji crveni luk
Za nadjev od mesa

Priprema

1.

Naribajte krumpir na najfiniji ribež. U cjedilu ocijedite krumpir i odvojite tekućinu od škroba. Tekućinu bacite. Dodajte krumpir u zdjelu sa škrobom. Očistite i naribajte luk na najfiniji ribež također. U zdjelu sjedinite jaje, brašno i kiselo vrhnje. Promiješajte i stavite na stranu.

2.

U međuvremenu pripremite Fant na način da sadržaj vrećice pomiješate sa 100 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Zatim dodajte nasječeni manji crveni luk u meso i stavite na stranu. Dodajte mješavinu Fanta u meso i promiješajte.

3.

U deblju teflonsku tavu na srednje jakoj vatri većom žlicom stavite peći po 4-5 oblikovanih palačinki od krumpira, zatim odmah nanesite na svaku palačinku tanko oblikovane mješavine mljevenog mesa. Prekrijte meso s više krumpirove smjese. Pecite do zlatnožute boje na obje strane.

Posluživanje

Poslužite toplo i uz kiselo vrhnje ili jogurt. Lagano i ukusno jelo za bilo koje doba godine. Naravno možete pripremiti i palačinke i bez mesa.

Savjet

U smjesu od krumpira možete naribati i mrkvu ili celer.

  • Mljeveno meso(3)
  • Vecera(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • How-to(1)
  • Meso-mljeveno(1)
  • Toplo predjelo(1)
  • SLANE PALAČINKE(1)
  • Povrce-krumpir(1)
  • Mleveno-meso(1)

6

#4 Odvojiti tekućinu od škroba  znači kada se krumpir nariba u cjedilo i zatim se izžmika (protisne), izađe višak škrobne vode iz krumpira. Ta voda kada odstoji na dnu se nataloži škrob i on se dodaje u krumpir kako bi držao na jednom mjestu krumpir i ne dozvolio mu raspadanje. 

#3 Agria i Treff su srednje rane ili kasne berbe vrste krumpiri sa našeg tržišta koje je moguće naći na opremljenijim tržnicama ili većim trgovačkim centrima koji su skladištili krumpir u sanducima od letava, jutenim vrećama, na hladnom mjestu zaštićenima od svjetla i na taj način im sačuvali i produljili dugotrajnost.

Kaj znaci odvojite tekucinu od skroba???

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)