Moj profil

PEČENA RIBA SA KRUMPIROM I LUKOM

120 minuta
2
PEČENA RIBA SA KRUMPIROM I LUKOM

DJELO MOJIH RUKU. Pravio danas za ručak... :)))) ŽELIM VAM DOBAR TEK!!! Odlično je za ljubitelje morskih specijaliteta :)

DJELO MOJIH RUKU. Pravio danas za ručak... :)))) ŽELIM VAM DOBAR TEK!!! Odlično je za ljubitelje morskih specijaliteta :)

Sastojci

za
1 kg Očišćene svježe ribe
5 kom krumpira
4 glavice crvenog luka
ZAČINI: sol,vegeta, crvena paprika i ružmarin.
malo biljnog i maslinovog ulja

Priprema

1.

Uzmemo jednu posudu za pečenje. Dobro je nauljimo sa kombinacijom pola biljnog pola maslinovog ulja. Dodamo začine i sve dobro izmiješamo.

2.

Uzmemo krumpir operemo ga i ogulimo. Narežemo na sitne kolutove. I to stavimo u posudu sa začinima i dobro izmiješamo. Isto tako očistimo luk i nasjeckamo na sitne kockice i dodamo u posudu sa začinima. 

3.

Dok pripremimo ribu. Zagrijemo pećnicu na 200 stupnjeva. Ja sam ribu koristio očišćenu, ako vi nemate očišćenu lako ju je očistiti. RIBU ČISTIMO NA NAČIN: da sastružemo sa nje prvo sve ljuske. TO MOŽEMO I SA VILICOM I DOBRO JE OPEREMO POD VODOM. Onda uzmemo jedan nož i razrežemo je od doljnjeg dijela repa do trbuha. I izvadimo joj iznutrice i ako ima crnila crnilo operemo iznutra. To je to. Ribu pripremamo: na način da razrežemo je po leđima sa jedne i druge strane po jedan mali rez i tako isto na repu. To se zareziva da se riba tokom pečenja dobro ispeče i da toplina može prolaziti kroz nju. Uzmemo začine i dobro je začinimo iznutra i izvana i po repu i malo je nauljimo i stavimo malo sitnog luka preko, peršina i malo ružmarina radi mirisa. Stavimo je u posudu zajedno sa krumpirom i lukom.

4.

Pečemo je oko 30-40 min na 180-200 stupnjeva. Kad je riba pečena. Isfiliramo je i možemo jesti. DOBAR TEK SVIMA. U SLAST :))))

Posluživanje

Uz zelenu salatu.

2

To je skuša 🙂

Koja je ovo riba na slici?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Pečena riba sa svežim začinima
Pomoravka

Pečena riba sa svežim začinima