Moj profil

Pekmez od jabuka + sok marelica

300 minuta
26

Dragi moji evo nešto jeftino a tako fino.  

Dragi moji evo nešto jeftino a tako fino.  

Sastojci

za
1 l sok marelica ( gusti)
70 dkg šećera
pola želina
jedna žlica šećera

Priprema

1.

Ova mjera je od oguljenih,naribanih jabuka mogu biti (RAZNE).Zatim izvagane stavite u posudu itako kreni dinstati odmah stavi i gusti sok(marelica) ,i zaboravih napomeniti naravno i ocjeđeni sok od jabuka slobodno pridodajte šteta ga je baciti.

2.

Tako kad ima malo tekučine na dnu ,ato se desi jako brzo dodaje šečer i tada se to dinsta i do 3,4 sata.Nemojte da vas to uplaši večinom imamo svi dobre posude a ta masa nije jako gusta skroz je meka i lako se sa njom barata.

3.

Dok je pri kraju sa gustočom tada ja u(šalici za kavu) pomješam jednu žlicu šečera sa pola želina i lagano sipam u masu na štednjaku da baci ključ, onako 15do 20 min.OVAJ RECEPT SAM DOBILA OD KUME i ja ga godinama radim neznam dali bi ga stavila među mermelade ili pekmeze.Uostalom jeftin je za voče a ako želite možete dodati na kraju malo cimeta i vanil šečera i tako je dobar provjereno također.

4.

Moj prvi recept pa izvinite ako nešto nije uredno napisano,željela sam ga napisati jer takvo nešta nisam našla ovdje.

  • Zimnica slatka(1)
  • Pekmeziii(1)

7

pa što nebi moglo samo od jabuka bez gustog soka, pa ako se želi aromatizirat marelicom, dodati ekstrakt marelice...mislim da bi bilo brže gotovo...

Izgleda extra, svakako ćču da probam,👍 :))))))))))))))

JA SAM GA RADILA I SA DRUGIM SOKOVIMA ODLIČNO JE DRAGO MI JE DA SI PODIJELILA RECEPT

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)