Moj profil

Pileći sote. .naravno gluten free. .

60 minuta
8
Pileći sote. .naravno gluten free. .

Neki dan sam slučajno vidjela ovaj recept i rekoh sama sebi da ga moram isprobati u svojoj verziji. .pa stoga sa rjecju na djela. .

Neki dan sam slučajno vidjela ovaj recept i rekoh sama sebi da ga moram isprobati u svojoj verziji. .pa stoga sa rjecju na djela. .

Sastojci

za
500 g pileceg filea
Bezglutensko brašno 1 žlica
1 žlica ulja
Slatke mljevene crvene paprike Podravka

Priprema

1.

Pileći file iscjeci na trake...posoliti i pobiberiti te s jedne strane posipati crvenom paprikom. ..staviti na žlicu ulja na stranu gdje je posipano paprikom te nakratko popržiti s obje strane. .izvaditi sa strane. .

2.

Na ulje na kojem se poprzila piletina staviti žlicu u mom slučaju bezglutenskog brašna i lagano staviti da se dinsta. .za to vrijeme stavimo rižu da se kuha zajedno sa kockom. .po želji povrtna. .ja sam koristila kokosju. .

3.

Vratimo piletinu u zdjelu i pustimo da se skroz lagano dinsta. .nakon nekih desetak minuta ubacimo rižu i dodamo taman vode u kojoj je kuhala da pokrije i pustimo da kuha. ..nakon nekoliko minuta dodamo pola dcl bijelog vina i pustimo da se tekućina lagano reducira ..

4.

Kako teče tijek kuhanja riže dodajemo i vode od kuhanja te dok omeksa i lagano nestaje tekućine dodamo vrhnje za kuhanje. .pustimo da se zgusne lagano. .piletina će se završiti u umaku. ..ugasimo i ostavimo da se jelo " odmori ". 

5.

DOBAR TEK. ..

Posluživanje

Kod mene je zelena salata došla kao naručena a vama svima ostavljam na volju što bi vam najviše pasalo. .

  • Gluten-free(1)
  • Bez-glutena(1)

2

Našla kocku. .danas ću se koristiti njome. .hvala draga. .nadam se da se vidimo uskoro. ..

Volim ovako piletinu..a otkrila sam Knor kocku bez glutena u K...z...u.    Jedino ne stavljam brašno...no i ono sigurno da štih..A sa vrhnjem fino.  .Lp.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)