Moj profil

Pjenušavo vino od bazginih cvjetova

43
Pjenušavo vino od bazginih cvjetova

Jeste li za divno osvježavajuće pjenušavo vino? Ako jeste, izvolite!

Jeste li za divno osvježavajuće pjenušavo vino? Ako jeste, izvolite!

Sastojci

5 litara vode
5 kom velikih cvjetova bazge
10 dag prženog šećera
50 dag običnog šećera
1 dl jabučnog ili vinskog octa ili sok 1 većeg limuna
1 kom limuna

Priprema

1.

Potrebno je u 5 litara hladne vode staviti 5 velikih, čistih razcvjetanih cvjetova bazge, te dodati 10 dag prženog šećera, još 50 dag običnog šećera i 1 dl vinskog ili jabučnog octa. Ja sam još dodala 1 limun izrezan i iscijeđen.

2.

Sve skupa izmješamo u staklenoj, emajliranoj ili plastičnoj posudi (nikako metalnoj), te ostaviti stajati na ne prejakom suncu 4 - 5 dana, uz povremeno miješanje da se šećer otopi.

3.

Zatim vino procijediti, te puniti manje boce od 5 dl, jer bi ga najbolje valjalo popiti kada ga se načme (ja sam načetu bocu držala u hladnjaku 2-3 dana i nije se vino pokvarilo).

4.

MOJA NAPOMENA: Dobro začepljene boce držati uspravno u hladnoj i mračnoj prostoriji (podrumu). Boce povremeno nakratko otvoriti da se smanji pritisak. Vino je spremno za konzumiranje nakon 6 tjedana.  

5.

Živjeli!

Posluživanje

Znam da ima dosta recepata za ovo vino, ali ja sam se odlučila za recept sa  http://www.ladica.net/sokovi-i-napici.aspx , te navela neke moje "iskustvene" naputke.

  • Bazga(5)
  • NAPITCI(1)
  • Zova(1)
  • Vino(1)
  • Home made(1)

17

Hvala al-capone, drago mi je da ti se vino sviđa!

Odlično ispalo. Pohvale za recept

To sam vidjela, nego ovih prvih 5 dana na suncu! Otvoreno ili skroz zatvoreno. Jer u nekim drugim receptima pise da se ne smije zatvarat. ja sam poklopila, ali ne i hermeticki zatvorila

Ovako je ispalo drugima