Moj profil

POGAČA SUNCE

60 minuta
12

Kratko , slatko i jednostavno ;) želim Vam SUNCEM obasjan dan ! u to ime jedna sunčana pogača koja je bila ukras USKRŠNJEG ručka !

Kratko , slatko i jednostavno ;) želim Vam SUNCEM obasjan dan ! u to ime jedna sunčana pogača koja je bila ukras USKRŠNJEG ručka !

Sastojci

za
SASTOJCI
1 kg brašna
250 mil mlijeka
250 mil vode
75 mil ulja
2 kom jaja
1 žlica šećera
1 žlica soli
ZA PREMAZIVANJE
100 g toplog maslaca
malo susama, kima ...

Priprema

1.

Otopiti kvasac sa šećerom u mlakom mlijeku. Kada je kvasac nadošao sjediniti ga sa osnovnim sastojcima: brašnom, žlicom soli zatim dodati 250 mil. mlake vode i 75 mil ulja. Fino izraditi, pokriti i pustiti da nadođe.

2.

Nadoslo tijesto podeliti na 5 jufkica. Jednu jufkicu ( manju) ostavite sa strane a 4 ćete razvijati u manje korice. Svaku koricu  premazati toplim maslacem osim poslednje. Utrošiti svih 100g maslaca. Korice slagati jednu preko druge, zatim sve zajedno ih blago rastanjiti u jednu veliku koru.

3.

Veliku koru prebaciti u podmazan dublji lim ili ono u čemu ćete peć. Tijesto isrezati na 4 jednaka dijela pa svaki još na tri. Zatim svaki deo od sredine podignite i vratite unatrag. Kada sve to uvijete dobićete prazninu u sredini,  tada uzmite onu manju 5-u jufkicu i upotpunite prazan krug.

4.

Izradite jedno jaje dodajte mao ulja i time premažite pogaču.  Po krugu ( peta jufkica) i zavrnutim dijelovima pospite susam i kim.

5.

Pogaču peći na 250 C do sunčane boje .

9

Draga moja, samo da znaš koliko si me obradovala  🙂 Puno ti hvala što si je izabrala toliko ti je divno ispala da sam morala pozvati moje da pogledaju sliku. Pravo pravcato  Dekoracija je fantastična, onako prirodna, vratila me je u jesen i one zlatne boje, od >3 ti hvala i drago mi je da si zadovoljna.

Pogača je stvarno super , hvala 👋

Najbolje će biti da ih mi napravimo ponovo, i opet slatko pojedemo  🙂 puno te pozdravljam 😉