Moj profil

Pohane palačinke

31

Super jednostavan i zasitan ručak :)

Super jednostavan i zasitan ručak :)

Sastojci

salama/šunka

Priprema

1.

 3-4 jaja slupamo u posudu sa malo soli i šećera, razmutimo, dodamo brašno i mlijeko, malo vode i nastavimo razmućivati da dobijemo smjesu, te pečemo palačinke.

2.

U drugu posudu naribamo salame ili šunke, sir i kečap, i sve pomiješamo.

3.

Dok su ispečene palačinke još tople počnemo ih puniti sa smjesom od salame/šunke, sira i kečapa. Na svaku palačinku namažemo malo kako ne bi počele pucati pri umotavanju. Kada namažemo na palačinku, zamotamo je kao sarmu, da ne bi ništa ispalo.

4.

Kada smo sve palačinke napunili uvaljamo ih u brašno, pa u razmućena jaja te u krušne mrvice.

5.

U manji lonac, sipamo ulje i zagrijemo ga, te kada palačinka prođe kroz krušne mrvice stavljamo ih u ulje. Palačinke moraju plivati u ulju, zato preporučujem manji lonac. 
Palačinke se pohaju cca 3-4min. 

Posluživanje

Kada vadim palačinke iz ulja stavim ih na papirnati ručnik. Možete ih poslužiti uz umak po želji i nikakav prilog nije potreban jer su same po sebi veoma zasitne. Dobar tek :)

  • Pohane-palacinke(2)
  • Palacinki(1)

3

Drago mi je da se probale. Svako pravi na svoj neki način, ja ne pravim prilog nikada jer mi nije potrebno, ali kombinirati se može sa čime god želite! 🙂

Pravila prošli vikend i oduševila se! Uz dodatak majoneze, kečapa i zelene salate, odlično! Imali smo šta jesti dva dana! Dosta posla oko ovog jela ali se palačinke mogu ispeći i dan ranije pa samo puniti i ispohati slijedeći dan.. Ja sam palačinke malo drugačije motala iz praktičnih razloga 🙂 Evo i slike...

Često pravim palačinke sa šunkom i sirom ali bez kečapa.Prilog je obavezan, pire krumpir ili riži- biži i zelena salata, bez toga neide.

Ovako je ispalo drugima