Moj profil

Proljetni đuveč

40 minuta
20

Postoje različiti načini pripreme đuveča... evo ovo je moj... bogat povrćem i pripremljen na ovaj način se bez problema može smatrati zdravom hranom

Postoje različiti načini pripreme đuveča... evo ovo je moj... bogat povrćem i pripremljen na ovaj način se bez problema može smatrati zdravom hranom

Sastojci

za
1 luk srednje veličine
2 mrkve
2 paprike (najbolje jedna žuta jedna crvena)
1 šalica očišćenih zelenih ili žutih mahuna
1 rajčica
sol, vegeta, papar, crvena začinska paprika, juha od piletine

Priprema

1.

Pileća prsa izrežu se na manje kockice te uvaljaju u brašno.

Luk, tikvica, paprika, rajčica te mrkva izrezu se na manje kockice. Mahune se očiste te izrezu na velicinu  2 cm. Ja sam tikvicu ogulila ali moze i bez guljenja, prema želji.

2.

Najprije se na maslinovom ulju preprze kockice piletine te kad su gotove maknu na tanjur. Na preostalo ulje doda se najprije luk te kad omeksa mrkva, tikvica, paprika, rajcica te mahune. Ja luk uvijek malo posolim da bolje omeksa, a kad dodam sve povrce zacinim i sa vegetom. Sve se krčka kad malo ne omekša.

3.

Kad je povrće malo omeksalo (provjeriti mrkvu, ona mora biti napola kuhana) doda se 1 i pol salica riže te trostruko više juhe od piletine ili vode (prema zelji ali sa juhom od piletine je bolje). Dodaje se i piletina koja je u prvom koraku malo preprzena. Dodaje se jedna velika žlica crvene začinske paprike. Sve se zacini vegetom te prema ukusu još sol i papar.

4.

Jelo je gotovo kad je riža kuhana te mrkva i mahune omekšale, a sva voda isparila.

Posluživanje

Prema želji može se poslužiti sa nekim tvrdim naribanim sirom. Ukoliko želite vegeterijansku verziju pripremite bez mesa, također je veoma ukusno.

  • Piletina-povrce(1)
  • Povrće -(1)
  • Riža(1)

2

Hvala!  Nadam se da će Vam se svidjeti i kad ga pripremite 🙂

Odličan!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)