Moj profil

Protea tortica

14
Protea tortica

Tacnije sarlotica. Limun biskvit, krema od bobicastog voca, slatko vrhnje, ukraseno cokoladom za modelovanje i marcipanom.

Tacnije sarlotica. Limun biskvit, krema od bobicastog voca, slatko vrhnje, ukraseno cokoladom za modelovanje i marcipanom.

Sastojci

1 mala loptasta tortica
200 ml slatkog vrhnja za slag
1 slag fix
~50 g marcipana
~200 g cokolade za modelovanje (crvena i bela)
zelena boja u prahu

Priprema

1.

Tortica je napravljena od ostataka ove torte , samo slozeno u loptastom kalupu oblozenom prozirnom folijom. Loptu istresite iz kalupa, pa premazite slatkim vrhnjem.

2.

Cokoladu sa modelovanje mozete kupiti gotovu, ili je mozete napraviti po ovom receptu Domaca bude manje elasticna i vise se stvrdne ali je boljeg ukusa, kupovna je vise elasticna.

3.

Od bele cokolade za modelovanje valjajte tanke valjke, secite, malo stanjite vrh i redjajte u krug red po red. Zatim marcipan zamesite sa malo zelene boje u prahu, pa pravite tanke valjcice i lepite ispod valjcica od cokolade ali tako da malo strse, ovako

4.

Zatim pomesajte belu i crvenu cokoladu za modelovanje, rastanjite i secite latice pa ih rasporedite u krug u dva reda i podbocite aluminijumskom folijom, ovako i stavite u frizider da se stegne pa uklonite aluminijumsku foliju.

5.

Gotova tortica 1 i 2

Posluživanje

Ukraseno da izgleda kao king protea cvet

  • Alek(1)
  • Torta-sarlota(1)
  • Dekoraije(1)
  • Dekoracije(1)

15

Prekrasna je!!!

cetitke za titulu, zela bih jos dugo da nas uzbudzujeta sa Vasom neisrpnom kreacijom.

pravi cet preljepo ovo je vec umjetnost u kulinarstvo. uzivammmmm, hvala

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)