Moj profil

PUDING OD AMARANT(H)A SA MARELICAMA I JOŠ KOJEČIN

8
PUDING OD AMARANT(H)A SA MARELICAMA I JOŠ KOJEČIN

Nima uvoda. Fjaka stonasto. E.

Nima uvoda. Fjaka stonasto. E.

Sastojci

amarant
marelice
jogurt

Priprema

1.

 Ko je vidija išta radit kad je lito! Zakonski uvest da se da beneficirani staž onome ko radi liti! Evo me taka fjaka uvatila da ni ćakulat ne moren ka i obično. Kako da sučen pitu po zvizdanu? Ja se vama, žene moje, ne mogu načudit di činite sve one čarolije uz špaker. Jestel vi od krvi i mesa ponekad il nikad? Kako van se da?

 Meni ni ne triba kuvat, mogu se komotno najist vaši slika i svi vaši bakanalija, ka Bračanin ka ji slanu srdelu. Ne znate za to? Aaa, pa to van je baš prikladna riceta za ovo vruće litnje vrime, ne znojite se, a i ne košta bog zna kolko, a iznenadni gosti vas nikad neće zaboravit. Uz botilju plavca malog koju će sigur svaki prijatej ponit, ka ča je red kad se gre u goste, ne moš prazni ruk ni doturu, atroke prijateju...

Triba van:

1 slana srdela

5 - 6 kapi uja (ako ste na dijeti, smanjite količinu, a oni na Dukanu ča su nek ne podmazuju nikako)

po kile kruva (ako je veća grupa, pojačat dozu, ovo je ka za 1 osobu)

1 kom cakla - more se reciklirat koja razbijena fotografija sa kantunala (noćni ormarić) ako još držite do ti običaja (mislin, nećete uzet fotografiju vengo ono caklo ča bi inače itnili u škovace, a šćeta nešta bacit ako još more čemu poslužit, jel tako?)

Sad lipo stavite na pjat očišćenu slanu srdelu, polijte ujen i dobro pritisnite caklon. Kruv narežite i sve to skupa prikladno složite na dasku za mezetluke (ono di režete pancete, salame, sir i te goluzarije kad očete popit ladno pivo il bocun bilog – ko je vidija pit, a ne jist, ne vaja nikako, neke očas zamanta pa i ne dođu do po boce, o ciloj da ni ne govorin).

Jist tako da fetu kruva  odlomite (da, stari kruv se tu uklapa ka bog, a ionako je š... ča ono, an?...ŠĆETA BACIT), točajite onu srdelu priko cakla, umačite u ono prijatejsko vino ča su van ga donili, a koje ste pretočili u bukaru koju jemate ka uspomenu sa plavega Jadrana kupjenu još 19..i neke . Tu zaglumite da jite istarsku juvu na lagnji način, ipak triba pazit na svaki dek, a time ste omar nakratko litovali i u Istri, ne samo na Braču. Uz to gledajte kakva je zima bila 1956. po evropama, kad je i u Monte Carlu pa snig  i biće van lagnje brez klime, a ne trošite zaludu struju. Kad ste već pri 1956-oj red je sititi se i pisama iz te godine

2.

 Vaša su dica zaspala čekajuć ovu slatkariju iz naslova...e bidni oni s menon! Saću ja.

Gori jemate ča van triba. Meni  proso priosta od nečeg drugog, sad i ne znan ča san radila, al znan da san skuvala brez cukra, su pinku soli, tek tolko da ne bude ajme majko bljutavo, a nikad i neznaš oš ga tribat za slano il slatko...a i u slatko se doda mrvu soli. E sad, ako niste po noći kuvali, kad je jeftina struja i malo manje vruće, a vi sad tek otribite marelice od špica ( nji ne bacajte, ostavite da se lipo osuše negdi na ponistri ol teraci, nije bitno, zaboravite na nji i onda se nekad uzimu iznenadite kad i nađete, kako će van bit drago sitit se toplega lita kad ste i jili...i baš van dobro dođe jer je vrime za božićne kolače, a bajama ponestalo... pa onda tucite ove špice isto ka bajame, pazite – puno su tvrđe vengo špice o bajama...i ekola - imate lipu zaminu za bajame, ne govorite drugima da nisu pravi, neće ni znat!). Stavite narezane marelice u teću su malo cukra, protresite ponekad teću i kuvajte kolko oćete jerbo vi najbolje znate za šta će van sve tribat. Morete za par minuta odvadit jedan dil i ti bi baš pasa za ovu moju ricetu. U ostatak dodajte još cukra i kuvajte daje dok se ne pritvori u džem oli marmeladu ako to smiksate.

Pomišajte olađene marelice u proso, stavite da se još malo oladi i gori stavite jogurt da lipje izgleda. Jogurt se stavi da izbalansira okuse, morete ga i promišati – to je za onda kad ste sami i kad niko ne gleda jel lipo figura, bitno da je dobra okusa Za sebe sunite ruma, a dici ne...Ako ste već imali sve otprije spremno, vi imate desert u tren oka kad van padne cukar i kad ste ludi za čagod slakarije.

Sad morete probudit dicu, obradovat ovon slakarijon, a posli svi skupa vanka. Družite se ča više s dicon i uživajte s njima u svin monadama, budite i vi na tren dite. Dica začas narestu i odu ća svojin puten. Posli se kasno kajat...

3.

Morete kombinirat – kuvani proso, žele od nekog voća, vaši omiljeni mislićii simenki sa jogurton...ma dajte mašti krila, ovo su i onako samo smjernice sa plenarnega zasidanja same sa sebon! 

Posluživanje

Voilà - bon appétit!

  • Amarant(1)
  • Amaranth(1)

8

ahahahahaha, ludnica, čitam do kraja čekam amarant 😁

i ja imam i amaranta i svakakvih drugih stvari toga tipa, a nemam pojima di da ih uvalim 😉

i ja se pogubila, ali dobro. 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Slični recepti, a opet različiti

JAGODE I NARANDŽE
olgicag

JAGODE I NARANDŽE