Moj profil

Punjena čokoladna jaja

75 minuta
3

Želite li svojim najdražima pripremiti nešto zaista posebno, odvažite se i pripremite ova super efektna čokoladna jaja punjena finom kremom.

Želite li svojim najdražima pripremiti nešto zaista posebno, odvažite se i pripremite ova super efektna čokoladna jaja punjena finom kremom.

Sastojci

30 g čokoladnih žitnih pahuljica

Priprema

1.

Na pari rastopite 50 g bijele čokolade.

2.

Kalupe (6 komada) u obliku polovice jaja (12 cm visine) iznutra prošarajte rastopljenom bijelom čokoladom. Kalupe stavite u hladnjak na kraće vrijeme da se čokolada malo stvrdne.

3.

Na pari otopite 200 g tamne čokolade i s njom u potpunosti obložite unutrašnjost svih kalupa, pa ih ponovno stavite u hladnjak da se čokolada stvrdne. Proces ponovite s ostatkom tamne čokolade, pa završite s preostalom bijelom čokoladom.

4.

Kalupe stavite u hladnjak na barem 2-3 sata kako bi čokolada očvrsnula.

5.

Prašak za kremu za kremšnite uspite u hladnu vodu, lagano promiješajte, pa električnom miješalicom srednjom brzinom miješajte 5 minuta. Na kraju umiješajte čokoladne žitne pahuljice.

6.

Pripremljenom kremom napunite jaja u kalupima. Poravnajte kremu i pustite da se hladi oko 1 sat.

7.

Polovice jaja izvadite iz kalupa (lagano pritišćući kalup sa svih strana kako bi se čokolada odlijepila) i svaku polovicu poklopite s još jednom.

Posluživanje

Do posluživanja držite u hladnjaku, a poslužite na podlozi od čokoladnih žitnih pahuljica.

Savjet

Ovaj recept možete pripremiti i s već gotovim čokoladnim jajima.

  • Slastan i mirisan Uskrs(1)
  • Dolcela-uskrs(1)

1

Super

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)