Moj profil

Punjene čokoladne košarice (Praline)

60 minuta
62

Ovo je u biti recept kako napraviti praline savršenog izgleda, na kojima će vam svi pozavidjeti, a relativno brzo, bez puno muke i razmišljanja o idealnoj temeraturi i kristalizaciji čokolade kao kod klasičnih pralina. 

Ovo je u biti recept kako napraviti praline savršenog izgleda, na kojima će vam svi pozavidjeti, a relativno brzo, bez puno muke i razmišljanja o idealnoj temeraturi i kristalizaciji čokolade kao kod klasičnih pralina. 

Sastojci

za
40 kom malih papirnatih košarica
Punjenje po želji: čokolada, mascarpone, puding, karamela

Priprema

1.

Košarice od čokolade


Pripremite male papirnate košarice (stavite po dvije da budu čvršće). Ja obično dobijem oko 20ak košarica od ove količine. 

Razlomite 200g čokolade na komadiće i rastopite ju na pari. Negdje ćete pročitati da se u čokoladu doda ulje...po meni nema nikakve potrebe za tim.

Čokolada može biti koja želite: obična za kuhanje, bijela, mliječna...ili sve to pa dobijete šarene košarice!

Kad se čokolada na košaricama stvrde na redu je skidanje papira. Opet vadite jednu po jednu košaricu iz frižidera jer će vam se inače brzo topiti. Najlakše vam je da sa noktom sastružete malo papira sa ruba košarice, povučete prema dole i onda ga samo ogulite naokolo, a dno vam se odvoji samo od sebe.
1.

Punjenje


Postoje zaista beskrajne mogućnosti punjenja za ove košarice. Možete stavljati u njih voće koje želite, a možete i izbaciti voće, imate li neku omiljenu kremu za kolače stavite nju...meni su jednom poslužile i za minijaturni tiramisu! :-)  

Posluživanje

Izaberite omiljeno punjenje ili ako imate više vremena - napravite više vrsta...tako šarene praline će zaista sve ostaviti bez daha! Ohladite, ukrasite po želji voćem, čokoladom ili ukrasnim jestivim dekoracijama i poslužite! 

Samo ne zaboravite reći onima kojima poslužujete da je košarica jestiva! :-)

Ja sam imala pokušaj skidanja iste! :-) 

  • Praline(4)
  • Čokolada(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Slatko-i-lako(1)
  • Mascarpone(1)
  • Karamel(1)
  • Jednostavna-priprema(1)
  • Praline-cokoladne(1)
  • Čokoladne praline(1)

9

Pozdrav,moze pomoc za fil vanilija,tuceno slatko vrhnje znaci slag pa umijesam ostalo

lepo detaljno objasnjenje..

Hvala drage moje! Trudila sam se da što bolje objasnim kako to ja radim! 😁 Što se tiče stajanja vani...ja nisam probala, uvijek ih držim u frižideru jer me strah da se ne otope, pogotovo ako je u kući jako toplo...premda i obične čokolade držim vani pa im ne bude ništa! ❓U svakom ih slučaju volim izvaditi iz frižidera da malo ostoje vani prije konzumacije jer fino malo omekšaju pa su mi draže! 😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)