Moj profil

Rendana salata

47

Nije pravilno da se ovako zove, jer ne može salata biti rendana, već povrće koje je čini, ali nekada se ovakva imena jednostavno usele u svakodnevni govor. Ako je probate, ova salata ima veliku šansu da se useli u vaš jelovnik, pa samim tim i govor :)

Nije pravilno da se ovako zove, jer ne može salata biti rendana, već povrće koje je čini, ali nekada se ovakva imena jednostavno usele u svakodnevni govor. Ako je probate, ova salata ima veliku šansu da se useli u vaš jelovnik, pa samim tim i govor :)

Sastojci

150 g kupusa
150 g kelerabe
150 g bele roktve
300 g slatkih jabuka

Priprema

1.

Kelerabu, belu rotkvu i šargarepu oprati i oguliti. Sve povrće izrendisati i pomešati. Na kraju izrendisati jabuku, da ne bi potamnela, pa je pomešati sa povrćem. Dodati kašiku-dve soka od limuna i kašiku ulja, promešati. Pred služenje posoliti i promešati.

2.

Napomena:
Ako salatu pravite unapred, čuvajte je bez soli, pa posolite i promešajte pre služenja, inače ćete dobiti salatu sa čorbicom. Takodje, u varijanti kad se sprema unapred, sok od limuna se obavezno stavlja odmah, da štiti jabuku od tamnjenja usled oksidacije.

3.

Napravila Sibinka.

  • Salate(8)
  • Salata(6)
  • Jabuke(1)
  • Sveza-salata(1)
  • Salata-sveza(1)
  • Zelencuk-zelka(1)
  • Zelencuk-keleraba(1)
  • Zelencuk(1)
  • Salati(1)

10

Fina kombinacija!!! :)))

super zdrava salata

Thecookie, cuj, dosadna? Ne, draga, nego radoznala :) Kupus ovde mora da se izrednise sitno, ne da se secka na rezance ili da se rendise kao za klasičnu kupus salatu, pa da ostanu delovi koji krckaju. Uzmeš ono rende kao za jabuke, i tu rendišeš kupus, malo je mrcvarenje, ali isplati se. Tako izrendisan kupus je podloga na koju možeš da dodaješ šta ti je volja, jer neće da dominira, a opet, daje onaj svoj šmek sočnosti i mrvicu ljutine. Ljutina ovde malo dodje i od kelerabe i rotkve, pa zapravo ova salata treba da ima slano-slato-ljutkasto u sličnoj razmeri. I naravno, malo nečeg kiselog, sok od limuna ili sirće, šta voliš.

Majonez bi išao EXTRA u sve ovo, po nekom mom mišljenju i ličnom ukusu. Ali on bi sve ovo povezao u kašastu masu, pa to treba imato u vidu.

Ako voliš majonez i jabuku, probaj samo da na krišku hleba staviš jednu-dve tanke šnite jabuke, to je ludo kako je dobro. Ja sam se zaigravala pa hleb mazala dopola paštetom (domaćom, u koju ide, pogadjaj, jabuka ;) a od pola majonezom, i preko stavila jabuku, umesto nekog zeleniša. Ludo je dobro. Mislim, za moj ukus (da se ipak ogradim).

Još jedan predlog za kombinaciju jabuka i majoneza imaš ovde. Uz dodatak malo rena i nešto oraha, ma super nešto.

Pozdravi!

Ovako je ispalo drugima