Moj profil

Rolada od sira i čajne kobasice

30 minuta
118

Hladno pripremljena hrana olakšava nam bolje funkcioniranje organizma za vrućih ljetnih dana. Preporuka – svakako isprobajte i uživajte u odabranim okusima.

Hladno pripremljena hrana olakšava nam bolje funkcioniranje organizma za vrućih ljetnih dana. Preporuka – svakako isprobajte i uživajte u odabranim okusima.

Sastojci

za
90 g tramezzina
100 g kremastog sira (sobne temperature)
30 g maslaca

Priprema

1.

Čajnu kobasicu narežite na mesoreznici što je tanje moguće kako biste mogli što bolje zamotati roladu. Tramezzine izrežite manjim kalupima kako biste dobili okrugle diskove na koje ćete kasnije poslužiti narezane šnite rolade. Na teflon tavi, na malo masnoće, ispecite oblikovane diskove tramezzina s obje strane. Stavite ih na stranu.

2.

Na radnu podlogu stavite veliki komad plastične folije. Stavite krem sir na plastičnu foliju i prekrijte drugim komadom folije iste veličine. Valjkom izvaljajte sir između folija tako da ne bude predebeo, 5 mm. Uklonite gornji sloj plastične folije i posložite čajnu kobasicu na način da svaka kriška bude do pola preklopljena sa sljedećom kriškom.

3.

Pažljivo okrenite salamu i sir, tako da vam je sir ponovo na vrhu. Uklonite foliju i posložite tanko narezani svježi krastavac po siru.

4.

Počnite umotavati roladu tako čvrsto da vam ne ostaje ništa zraka između (kasnije će vam biti lakše rezati). Pomažite si vanjskom folijom i formirajte roladu. Vanjske rubove folije pritisnite čvrsto. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite hladiti 4 – 6 h (ili najbolje preko noći).

Posluživanje

Narežite na tanke šnite i posložite na krekere ili tramezzine, svakom po ukusu i želji. Ako ćete posluživati deblje rezane šnite rolade, u tom slučaju trebaju vam veći oblikovani diskovi ili veći krekeri. Ako idete na tanju verziju onda vam treba manje veličine tramezzina ili krekera.

Savjet

Narežite čajnu kobasicu što tanje kako bi roladu zamotali što lakše. Premaz sira također neka bude 0,5 cm. Ne deblje jer će vam rolada ispasti predebela i neće se moći lijepo umotati.

Sir premažite u tankom sloju kako vam ne bi izlazio sa strane prilikom umotavanja.

  • Party(5)
  • Cajna-kobasica(2)
  • Rolada(2)
  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Tramezzini(1)
  • Rolada-od-sira-i-kobasice(1)
  • Rolada-od-kobasice(1)
  • How-to(1)
  • Hladno predjelo(1)

6

E! Ovo mi baš nije uspjelo! Za napravoti nije bilo problema. Ukus je isto odličan! Ali slijedeći dan kod sječenja mi je bilo premekano! Jedva sam isjekla. Po mom skromnom mišljenju je krastavac pustija tekućinu i sve ovlažija. Možda bi bilo bolje odmah sijeći i poslužiti. U svakom slučaju mislim da ne bi trebalo prenoćiti.

#4 Možete koristiti bilo koji kremasti sir.

Ovo je divno samo me interesuje koji je ovo sir koji se tako lepo "formira"🙂

Ovako je ispalo drugima