Moj profil

Rolat od palačinki

60 minuta
56

Zanimljiv prilog, odličan uz neku divljač ili biftek s umakom, a može i s bilo kojim drugim mesom u umaku. Recept sam dobila od svekrve, a ona od jedne svoje znanice, inače glumice ...

Zanimljiv prilog, odličan uz neku divljač ili biftek s umakom, a može i s bilo kojim drugim mesom u umaku. Recept sam dobila od svekrve, a ona od jedne svoje znanice, inače glumice ...

Sastojci

za
Za palačinke
20 dag brašna
1/2 l mlijeka
dodatak smjesi od palačinki
1 žlica maslaca ili masti
2 žlice maslaca - za preliti narezan rolat

Priprema

1.

Pripremimo tijesto za palačinke, neka se odmara oko pola sata.

Ispečemo palačinke, ohladimo jih i narežemo na trake, široke oko jedan cm.

2.

Narezane palačinke promijšeamo sa dva žutanjka, parmezanom i snijegom iz dva bjelanjka.

3.

Platnenu krpu namažemo maslacem ili mašću, stavimu masu od palačinki i tijesno uvijemo da dobijemo rolat odnosno štrucu. Konce krpe dobro zavežemo i rolat kuhamo u slanoj vodi oko jedan sat; voda neka lagano vri.

4.

Nakon sat vremena izvadimo rolat i izvadimo ga iz platna, narežemo na ploške i na kraju prelijemo rastopljenim, vrućim maslacem.

Posluživanje

Poslužimo uz mesno jelo s umakom, a pogotovo se taj rolat "slaže" s jelima od divljači ili biftekom s nekim umakom (zeleni papar s konjakom na primjer).

Nedavno sam ga poslužila uz gusti gulaš od jelena, drugi prilozi bili su rolat od krompira i omleta te palenta sa začinskim travama te pečena jabuka s orasima i suhim gružđem. Dolje je i slika.

  • Prilog(4)
  • Palačinke(2)
  • Prilozi(1)
  • Palacinke-kot-priloga(1)
  • Slani-rolat(1)
  • Palačinke slatke(1)
  • Prilog-n(1)
  • Party(1)
  • Palačinke slane(1)

9

skoro da mi promakne ova divotica, djeluje jako fino i ukusno

dobro,  necu odstupati ni ja 🙂 hvala na odgovoru! 

Da ti pravo kažem, ne znam. Možda radi tog što se kuha na stvarno niskoj temperaturi i radi dodatih jaja. Mama je jednom kuhala na malo višoj temperaturi  i kraće vrijeme i rolat nije bio kompaktan, nije se dao baš fino rezati. Budući da sem recept dobila od iskusne kuharice, ja ga se pridržavam kao pijan plota, kako mi kažemo. A može biti da bi i nešto manje kuhanja dalo isti rezultat.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)