Moj profil

Royal icing ukrasi – Eiffel tower i leptiri

88
Royal icing ukrasi – Eiffel tower i leptiri

Uputstvo za izradu.

Uputstvo za izradu.

Sastojci

Royal icing
1 veliko belance
oko 250 g secera

Priprema

1.

Eiffel tower

2.

Recept za royal icing sam stavila ranije ovde . Radila sam sve isto, jedino sto sam odvojila deo umucenog royal icing i malo razredila sa vodom, da se dobije konzistencija za runouts (za cetvrtasta podnozja Eiffel tower).

3.

Prvo zalepite parcice pek papira selotejpom preko sablona, zatim izvlacite linije, prvo okvir, pa onda horizontalne linije pa onda kose. Kad ste zavrsili izvucite okvir jos jednom. Ja sam koristila nastavak #1, mali okrugli otvor. Za kvadrate za podnozja, izvucite okvir koristeci nastavak #1, pa zatim ispunite unutrasnjost razredjenim roya icing koristeci nastavak #2. Pozeljno je napraviti bar 1-2 delova viska jer kad se osusi lako se lomi.

4.

Ostavite sve delove da se dobro osuse, 1-2 dana, zavisi od vlage. Susenje mozete ubrzati tako sto susite u rerni na 50 stepeni. Ja sam sve susila u rerni jer je velika vlaga.
Osuseni delovi

5.

Pre nego sto krenete sastavljati delove, odsecite od spuzve kockicu na kojoj cete lepiti delove (koristila sam obicnu neupotrebljenu spuzvu za sudje). Treba jedna veca za donji deo tornja, jedna manja za srednji deo. Poslozite delove oko spuzve i nanesite royal icing na spojeve da popounite praznine, ovako , ja sam koristila nastavak #2 pa je neuredno ali kako je vlaga htela sam biti sigurna da se nece raspasti. Za gornji dugacki deo, spojite dve po dve strane, osusite pa onda spojite ta dva dela.

6.

Kad se sve osusilo, uklonite spuzvu nanesite royal icing po rubu i stavite cetvrtasti deo. Ostavite da se osusi. Na najmanji cetvrtasti deo nanesite kuglicu od royal icing i zalepite siljak, pa ogradicu sa strane.
Ostavite sve da se dobro prosusi, ovako , jedno sat vremena.

7.

Zatim nanesite royal icing u coskove donjeg dela i pazljivo na njega postavite gornji. Popunite praznine i ostavite da se osusi, ovako na gornji deo tornja nanesite royal icing i stavite vrh. Kad se sve konacno osusilo, naneite royal icing po rubu donjeg dela i stavite gornji pa popunite praznine, malo prosusite pa zalepite ogradice i zatim ostavite sve da se osusi.

8.

Gotov toranj 1 i 2

9.

Leptiri

10.

Koristeci nastavak #1, iscrtajte linije na pek papiru prateci sablon koji ste zalepili ispod. Telo napravite malo deblje, i po zelji zabodite prasnike kao ticala (optional). Ostavite da se dobro osusi savijeno da bi dobili 3D efekt.

Posluživanje

Ko hoce probati i trebaju mu sabloni za Eiffel tower ili leptirove, posaljite mi e_mail adresu na pp i koji sablon hocete.

  • Alek(3)
  • Dekoracije(3)
  • Dekoracija(2)
  • Ukrasavanje(2)
  • Ukrasi(1)
  • Dekoracija-h(1)
  • Sve-5(1)
  • Fondan(1)
  • Icing(1)

18

Moze, posalji mi email adresu na pp.

Svaka cast!Dli bi mi mogla poslat sablonu za toranj?🙂

Javi mi email na pp pa cu ti poslati.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)