Moj profil

Ružice od bijele čokolade

60 minuta
69
Ružice od bijele čokolade

Ovo je ljetna varijanta omiljenih mi ružica... puniti ih možete bilo kojim bobicama, ovoga puta ja sam sa šumskim voćem!

Ovo je ljetna varijanta omiljenih mi ružica... puniti ih možete bilo kojim bobicama, ovoga puta ja sam sa šumskim voćem!

Sastojci

za
Ružice
1 žlica ulja
Mousse od bijele čokolade
Voćno punjenje
6 žlica šećera
1 vrećica želatine
McVitie's Digestive keksi

Priprema

1.

Na laganoj vatri zagrijati slatko vrhnje i bijelu čokoladu. Kad se čokolada rastopi skinuti s vatre i dobro ohladiti (minimalno 5 sati u hladnjaku)

2.

Šumsko voće malo izmiksati u blenderu, pomiješati sa šećerom i lagano zagrijati dok se šećer ne rastopi. Ohladiti do sobne temperature.

3.

Želatinu pripremiti po uputama na omotu, zagrijati na pari i dodati u pripremljeno šumsko voće. Pustiti da se ohladi i stisne.

4.

Izmiksati mousse od čokolade.

5.

Otopiti čokoladu za ružice na pari ili u mikrovalnoj pećnici i premazati kistom unutrašnjost silikonskog kalupa. Kalup staviti na 2 minute u zamrzivač da se čokolada  prije stvrdne.Postupak ponoviti 2-3 puta.

6.

Ružice puniti prvo moussom pa zatim voćnim punjenjem i na kraju poklopiti keksom. Stavit ih u zamrzivač na 10-ak minuta da se sve zajedno dobro stisne i tek tada vaditi iz kalupa.

Posluživanje

Od ovih sastojaka dobije se 12 ružica.

  • Praline(3)
  • Ruzice(1)
  • Bela-cokolada(1)
  • Kremasti-deserti(1)
  • Sitni kolači(1)

17

Prekrasne, a da mi ih je još i isprobati😉

jako lijepo, isprobat ću uskoro..

Divno..pravila sam več ruže od Godive a sada ču i ove..hvala za recept....

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)