Moj profil

Safalade

20 minuta
2
Safalade

Obicno jelo, neobicno servirano :)

Obicno jelo, neobicno servirano :)

Sastojci

za
safalade

Priprema

1.

Jelo je jednostavno da jednostavnije ne moze biti.

Najpre obarite safalade u vodi, sto ce vam oduzeti najvise 5 minuta. Sve ostalo se servira sirovo.

2.

Sledeci koraci su serviranje, koje mozete obaviti pre samog kuvanja safaladi ili u medjuvremenu. Izrendati crveni kupus, i ostalo povrce. Koristila sam dve vrste kackavalja, zato sto ih obozavam, pa se tako preko safalada, nalazi ''Iriski'' kackavalj, meni omiljeni, a serviran u obliku listica je ''Trapist'' dimljeni sir.

Tu su i jaja, samo se ne vide, prekrivena su kapicama paradajiza, i potackane majonezom. Mada mozete koristitii tartar sos. Ja sam kombinovala. Pa sad to odredite zavisno od ukusa.

Paprika je takodje isecena u obliku srca, i poplocana tartar sosom.

Eto, ni lakseg, ni brzeg jela, iako mozda nije nista posebno, ja se uzelim safalada ponekad i napravim ih uz zanimljivu dekoraciju.

8

debrecinke su madarske tanke kobasice a safalade su austrijske slicne hrenovkama

Pa dobro, ali dosta se reci medju nasim jezicima razlikuje, jer kod nas jeste safalada i debricina isto. Ili je moja greska, sto mi neko nije ukazao da to nije isto.. Ali svejedno, objasnila sam da je to samo debela virsla. Ali ispravicu, stavicu samo safalada 🙂 da ne bude zabune. A mi nemamo naziv hrenovka. Sve sto nije virsla zovemo kobasica ''te i te vrste''. Ali dobro, reseno je 🙂 Hvala ti sto si ukazala na razliku 🙂

debricinke ili debrecinke nisu moja i tvoja ili iz moje i tvoje zemlje to su kobasice njemačke isto kao i safalada ..............a hrenovka je viršla........odnosno safalada je viršla samo deblja prema tome safalada i debrecinka su vrlo različite kobase..........vidiš na coolki moraš bit poliglota...ja sam živila vani godinama i u engleskoj i u njemačkoj imaš safaladu i debrecinku pod tim nazivima......eto samo toliko..........🙂zato to nema veze sa zemljom........isto kao špagete nisu u mojoj zemlji špagete a u tvojoj brevette ili fusili.........isto su špagete🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

proljetna salata
nina1984

proljetna salata