Moj profil

SALATA OD PILETINE, KIKIRIKIJA I SUSAMA

102

Stari proveren recept krem salate kojoj niko ne može odoleti. Za predstojeće praznike idealno posluženje.

Stari proveren recept krem salate kojoj niko ne može odoleti. Za predstojeće praznike idealno posluženje.

Sastojci

600g belog pilećeg mesa
200g slanog pečenog kikirikija
150g susama
400ml majonez
360g kisela pavlaka 20%mm

Priprema

1.

Belo meso skuvati, grubo iseći na nekoliko komada, pa uzeti među dlanove i trljati dok se ne dobijete grublju končastu masu. Susam propržiti na 2 kašike ulje dok ne porumeni u tiganju. Kikiriki staviti u jaču kesu, pa tučkom grubo usitniti. Spojiti sve sastojke, dodati so po potrebi i dobro ohladiti. Salata je žitkija, ali se stajanjem u frižideru lepo stegne.

Posluživanje

Možete servirati uz integralne krekere

http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2010/11/tajni-recept-slani-integralni-keks.html

ili princez krofne

  • Salata(3)
  • Salate(3)
  • Lchf(1)
  • Salata-o-piletine(1)
  • Ukusne-salate(1)
  • Salati-krem(1)
  • Lchf-salate(1)

11

Ok, proveriću 🙂 Mene je skroz očarala , i kao ideja i kao obećani ukus 🙂 A i inače, kad god želim da se odmaknem od svakodnevice i svakodnevnih jela, skoknem do bloga i ne tražim dalje.

E ta sa šargarepom i bademom je genijalna. To je Sale i Pepe recept mislim. To moram ponovo da napravim pa fotke ponovo bolje da stavim. Pre no što uradiš recept proveri još jednom na blogu, jer ja znam nekad da se vratim unazad i da nešto malo prepravim.

Jelena, ja imam SVE tvoje recepte u PDF 🙂 I baš sam se oko ove i te salate dvoumila. Jedino sam uvek preskakala onaj odeljak sa čorbama jer ih ne volimo baš, ali sam se malopre oduševila kada sam videla neke recepte ( posebno ona sa šargarepom i bademima, wow ) tako da ću im dati više šanse u nastupajućem periodu 🙂

Ovako je ispalo drugima