Moj profil

Sarlotica sa jabukama (+orhideje ukras)

7
Sarlotica sa jabukama (+orhideje ukras)

Ostalo mi materijala od torte "Jabuke i vino", pa evo ova bezalkoholna sarlotica+uputstvo za izradu ukrasa sa orhidejama.

Ostalo mi materijala od torte "Jabuke i vino", pa evo ova bezalkoholna sarlotica+uputstvo za izradu ukrasa sa orhidejama.

Sastojci

1 ostatci od "jabuke i vino" torte
200 ml slatkog vrhnja za slag
1 slag fix
Gumpaste ukras
1 gumpaste posudica
curly willow grancice od cvecarske zice i cvecarske trake
3+3 cvecarske zice #22 i #28
1+1 slipper orchid +pupoljak
zuta, krem i ljubicasta gumpaste
tecna i prah ljubicasta boja
1+1 cvecarska zica #20 i #28
2 lista limete
2 cvecarske zice #22
gumpaste lepak
cvecarska traka
2 gumpaste daisy

Priprema

1.

Obozite zdelicu za sarlotu prozirnom folijom. Stavite ostatke biskvita od Jabuke i vino torte , zatim preko toga pcene jabuke, kremu od vanile, i opet biskvit jabuke i kremu dok ne ispunite zdelicu. Ostavite u frizideru preko noci.

2.

Sledeceg dana iskrenite na tanjir za posluzenje, premazite slatkim vrhnjem ulupanim sa kasikom secera, aromom vanile i slag fixom i ukrasite.

3.

Za gumpaste ukras, treba vam jedna gumpaste posudica koja se pravi ovako

4.

Uputstvo za gumpaste daisies ima ovde
a za curly willow ovde i slipper orhideju ovde

5.

Za cipkasti list limete i physalis recept ima ovde . Za upotrebu ovih ukrasa u cvetnim aranzmanima, treba ih pricvrstiti na zicu, Za listove limete, stavite zicu preko peteljke i pricvrstite cvecarskom trakom. Za physalis, provucite kroz podnozje tanku cvecasku zicu (#28) i omotajte oko deblje cvecarske zice i onda jos sve omotajte trakom. savijte u zeljeni oblik.

6.

Za Lemboglossum orhideju, od krem gumpaste oblikujte tongue, nataknite na tanku cvecarsku zicu, popravite oblik i malom cetkicom (#00) napravite tackice koristeci tecnu ljubicastu boju. Tanko razvaljajte ljubicastu gumpaste i isecite srednji deo orhideje, utisnite zilice i presavijte da se dobiju dve faltice po sredini, pa zatim rastanjite cackalicom ili cell sticks ivicu da se nabora. Pri dnu nanesite preko faltica malo zute gumpaste, provucite zicu sa tongue i sve ostavite da se malo prosusi.

7.

Tanko razvaljajte zutu gumpaste, isecite oblik sa pet latica, laticama utisnite zilice, u sredini robusite rupicu za srednju zicu, malo presavijte latice uzduzno i ostavite da se osuse rasporedjene i savijene u zeljeni oblik. Osusene latice osencite ljubicastom bojom u prahu i izlozite vodenoj pari za sjaj, ovako Zatim na poledjinu srednjeg dela nanesite malo gumpste lepka i provucite kroz sredinu latica. Ostavite da se osusi, i onda spojite na deblju zicu pomocu cvecarske trake.

8.

Pripremljene cvetove, curly willow i cipkaste dekoracije utaknite u prethodno pripremljenu gumpaste posudicu:

9.
  • Dekoracije(2)

7

Za svaku pohvalu, svaka cast, za sve ocjena 10++++++++++++++:)

Divljenje na strpljenju, i ideji i pravljenju! saka čast ” na leku za smirenje” kad “se iživciraš”!

mogu reci samo da je savrseno..pet plus…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Torta od lesnika i visanja
alek

Torta od lesnika i visanja