Moj profil

Sat

120 minuta
23
Sat

Sat oslikan tehnikom strukturni pittorico

Sat oslikan tehnikom strukturni pittorico

Sastojci

1 drvena podloga
1 satni mehanizam
decoupage papir
decoupage ljepilo
retardator
strukturna pasta
akrilna boja -boja pijeska
akrilne boje prema želji

Priprema

1.

Rub drvene podloge premazati u tankom sloju strukturnom pastom, trackati po njoj špatulom da dobijemo reljefnu strukturu i osušiti oko 5 minuta fenom.

2.

Nakon što se osušio rub možemo prebojati spužvicom u nijansu koju želimo, izvrsno izgleda ako na spužvicu nanesemo više boja pa ih tapkajući ne potežući izmješamo. Na kraju na suhu spužvicu nanesemo malo smeđe ili zlatne boje pa prelazeći po rubu naglasimo reljef.

3.

Podlogu u sredini spužvicom obojati akrilnom bojom, ja sam koristila boju pijeska.

4.

U međuvremenu izrezati motiv sa decoupage papira i potopiti ga u vodu. kad omekša obrišemo ga i decoupage ljepilom premažemo mjesto gdje želimo staviti motiv te još jedamput ljepilom pređemo preko motiva.

5.

Izaberemo dvije do tri nijanse boje najsličnije onima koje imamo na papiru i male količine izlijemo na karton. U svaku nakapamo malo pittorico medija-retardatora koji usporava sušenje boja i čini ih masnijima, tako da se ljepše miješaju i prelijevaju.

6.

Izaberemo boje kojima želimo obojati-sjenčati oko motiva. Sjenčanje možemo po želji raditi sa nježnijim ili jačim tonovima. Također uvijek možete izabrati koja boja želite da prevladava, pa tako isti motiv možete osječati na mnogo načina.

7.

Tada spužvicom uzimamo malo od svake odabrane boje i lagano sjenčamo po rubovima motiva. Ukoliko su nam prijelazi preoštri ublažimo ih sa bojom podloge.

8.

Po želji iscrtati konturnom bojom brojeve, staviti satni mehanizam i zidni sat je gotov.

  • Decoupage(3)
  • Kreativne-ideje(1)
  • Ideja(1)
  • Hobby-dekupaz(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekupaz(1)

8

PREDIVNO ALI I JA SAM MISLJENJA DA NIJE NA ODMET POSETITI NEKI KURS ILI VEC RADIONICU LAKSE JE NAUCITI KAO I SVE OSTALO BRAVO 10++

Prelijep sat... ❤️

nisam još radila tehniku pittorico iako imam upute i sve i ovo kod Vas ali sam ideju dobila prema vašem satu i napravila rođendanski poklon ali prema prema ovoj tehnici jer nisam imala dosta materjala, strukturnu pastu da i koristm je ali nisam ovdje falio mi retardator evo premaschabby-chic Hvačla za ideju..

Ovako je ispalo drugima