Moj profil

Savršena medena pita - recept za siguran uspjeh i savršeno ravne kore

103

Medena pita, stari prefini klasik. Recept za siguran uspjeh i savršeno ravne kore (bez puno muke). Pogledajte i video s receptom: https://youtu.be/NTJhObgZ71k

Medena pita, stari prefini klasik. Recept za siguran uspjeh i savršeno ravne kore (bez puno muke). Pogledajte i video s receptom: https://youtu.be/NTJhObgZ71k

Sastojci

Kore
80 g meda
3 žlice mlijeka
150 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 žličica začina za medenjake (nije nužno)
Krema
500 ml mlijeka
200 g šećera
250 g maslaca

Priprema

1.

Detaljnu pripremu pogledajte i u videu: https://youtu.be/NTJhObgZ71k

2.

Kremu napravite tako da pomiješate šećere i brašno pa postepeno dodajete mlijeko uz miješanje kako ne bi nastale grudice. Kuhajte to na laganijoj vatri uz miješanje dok se ne zgusne. Kad se ohladi umiksajte maslac na sobnoj temperaturi.

Za kore sve sastojke osim brašna i začina za medenjake istopite na pari. Skinite s pare i dodajte postepeno brašno sa začinom za medenjake i ručno umijesite tijesto. Tijesto se ne smije lijepiti za ruke kad formirate kuglu, a ni biti suho.

3.

Podijelite kore na 3 dijela pa razvaljajte u 3 kore debljine 3-4 mm. U videu je prikazan trik za lako razvaljavanje savršeno ravnih kora na lagan način.

Svaku koru pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta, trebaju poprimiti laganau lijepu boju. 

4.

Od ohlađenih kora i kreme složite medenu pitu. Ja kremu dijelim na dva dijela, a zadnju koru pospem šećerom u prahu prije rezanja kolača. Kolač treba biti u frižideru najbolje 12 sati prije rezanja.

  • Božić(2)
  • Kolaci-sa-korama(1)

6

Nema na čemu   , drago mi je da Vam se svida 👋

Kore su dobro ispale,razvijene su i na veću dimenziju (cca 21x35 cm).

Sličicu sam već postavila.

Hvala na receptu!

Nema na čemu  , nadam se da će Vam se svidjeti 👋

Ovako je ispalo drugima